Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a kormány törekszik a világjárvány okozta gazdasági nehézségek leküzdésére, hiszen az emberek munkahelyei is veszélybe kerültek.

A magyar emberek érdekeit veszik figyelembe – tette hozzá, megjegyezve: mindent megtesznek azért, hogy megmaradjanak a munkahelyek, újabb beruházások valósuljanak meg, „nem segélyt, hanem munkát adunk az embereknek”.

Az elsősorban műanyaglemezeket gyártó Ongropack az új beruházásával 275 munkahelyet véd meg; jelentősen nő a kapacitása és az exportja is. A cég termelési értéke idén a tavalyi év hasonló időszakához képest 24 százalékkal nőtt.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a kormány elindította Magyarország legrobosztusabb beruházás élénkítési programját, megakadályozta a tömeges munkanélküliséget, a magyar gazdaság számára a „kanyarban történő előzés” sikeres, ebben a sikerben pedig fontos szerep hárult és hárul a családi vállalkozásokra, amelyek nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

A magyar családi vállalkozások adják a gazdaság „lelkét”

Jelentős a hozzájárulásuk a gazdaság teljesítményéhez, miként az exporthoz is. Megemlítette azt is, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozások a nehéz körülmények ellenére mindent megtesznek a versenyképesség megőrzésére, a megyében jelenleg 56 beruházás valósul meg 51 milliárd forint értékben, amelyhez 17 milliárd forintos támogatást biztosít a kormány, és ezáltal 24 ezer munkahelyet tudnak megvédeni.

Kovács Ferenc László, az Ongropack Kft. tulajdonosa arról szólt, hogy a céget a kazincbarcikai BorsodChemből vásárolták ki 1993-ban, azóta a társaság növekedési pályára állt, amelynek mértéke évente 10 százalékos. Jelenlegi termelési értéke évi 14 milliárd forint, a foglalkoztatottak létszáma 170-ről 275-re nőtt, a cél az, hogy 300-350 embernek adhassanak munkát.

Három üzletága van a kft.-nek, a lágyfólia, a keményfólia, és gyártanak az építőiparnak, a grafikai iparnak – mondta a tulajdonos, hozzátéve: ma Magyarországon a hetedik legnagyobb műanyagiparban érdekelt vállalkozás, a termékek 92 százalékát exportálják, a mostani beruházás pedig szükséges a további fejlődéshez.

Csöbör Katalin, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője az eseményen azt mondta: a kormány versenyképesség-növelő programjában 15 miskolci vállalkozás kap központi támogatást olyan beruházásokhoz, amelyek révén meg tudják védeni a munkahelyeket.

A magyar gazdaság sikeresen kivitelezte a kanyarban előzés manőverét, 📈amely sikerben a hazai érdekeket kizárólagosan…

Posted by Szijjártó Péter on Friday, April 23, 2021