A tárgyalófelek Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztossal közösen áttekintették a magyarországi autó-motorsport fejlesztésének további lehetőségeit, a kapcsolódó terveket.

A „királykategória” versenyzői 1986 óta minden évben visszatérő vendégek a Hungaroringen, a mogyoródi pályára a második leghosszabb ideje látogat el a sorozat megszakítás nélkül. A tavaly kötött megállapodás alapján 2027-ig biztosan számíthatunk az F1 legjobbjainak hazai megmérettetéseire – emlékeztetett a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyal Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A megbeszélésen közlekedésbiztonsági kérdésekről is egyeztettek:

Magyarország célja, hogy radikálisan csökkentse a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát.

Szóba került, hogy a magyar kormány a teljes autóipari szektorra is fokozott figyelmet fordít, hiszen hazánk számára kitörési pontot jelent a jövő mobilitása és az akkumulátorgyártás. Az ágazathoz szorosan kapcsolódó autó- és motorsport pedig a legújabb innovációk bölcsője.

Találkozó Jean Todt FIA-elnökkel. Ezen a hétvégén újra felbőgnek a motorok a Hungaroringen” – írta bejegyzéséhez Orbán Viktor.

Találkozó Jean Todt FIA-elnökkel. Ezen a hétvégén újra felbőgnek a motorok a Hungaroringen // Meeting with FIA President Jean Todt. This weekend, the engines will roar again on the Hungaroring 🇭🇺🏁🇭🇺

Posted by Orbán Viktor on Friday, July 30, 2021