Az Európai Tanács informális munkavacsorája előtt sor kerül a visegrádi országok miniszterelnökeinek szokásos egyeztetésére a magyar V4-elnökség szervezésében.

Puskaporos a levegő, a helyzetben sok a feszültség, aminek az áremelkedések, az energiaárak emelkedése az elsődleges oka. Mindenki kritizálja a bizottságot mondván, hogy az egész zöld program, klímaprogram végrehajtásául megadott előrejelzések az árakra nézve teljes tévedésnek bizonyultak, és ezért ma Európa szenved, mert magas energiaárakat kell fizetni”hangzott el Orbán Viktor videójában.

Magyarország miniszterelnöke a lengyel és cseh kormányfőkkel javaslatokat fognak adni, hogy hogyan lehetne csökkenteni az energia árát.Orbán Viktor ígéretet tett arra, hogy egyidejűleg tiltakozni fognak minden olyan kísérlet ellen, amely klímavédelmi javaslatnak álcázva meg akarja adóztatni a ház- és lakástulajdonosokat.

A miniszterelnök hozzátette: „Nagyon remélem, hogy a szlovéniai elnökség során ennek az őrült ötletnek a végére pontot tudunk tenni”.