Novák Katalin több videóval és fotóval emlékezik vissza az elmúlt 100 napra, amikor már köztársasági elnökként tevékenykedett.

A május 10-én hivatalba lépő Magyarország első női köztársasági elnöke a Facebook-oldalán osztotta meg emlékeit az eltelt 100 napról.

A felvételek között megtalálható Novák Katalin beiktatási beszéde is.

Időnként egyedül állunk a vártán. De a világlátásunkban vannak szövetségeseink, és vannak barátaink. Tudjuk, mikor kire számíthatunk és másik is tudják, hogy a magyarok szavukat tartó, bátor bajtársak. Bízom benne, hogy ajtónyitogatásban és kulcskeresésben Magyarország hasznára lehetek.

Szót emelek majd azért is, hogy védjük az életet, képviselve azokat is, akik még nem tudnak kiállni a maguk védelmében. Ráirányítom a figyelmet a tehetséges fiatalokra. Számíthatnak rám azok a magyarok is, akik a többség számára láthatatlan helyeken, rossz körülmények között élnek. Ott leszek közöttük, leülök a sámlira, meghallgatom és képviselem őket” – áll Novák Katalin beszédében.

Fül, szív és száj akarok lenni azok számára, akiket most kevésbe hallunk, látunk és értünk, hogy érezzük: összetartozunk.”