Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP budapesti frakcióvezetője, a budapesti Fidesz Facebook-oldalán egy videóban szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy szerda reggel 9 órára hívjon össze rendkívüli Fővárosi Közgyűlést a botrányos üggyel kapcsolatban:

„Mára sajnos egyértelművé vált, hogy a Városháza-gate ügyben Karácsony Gergely egyre mélyebbre süllyed. Nem a választ keresi a kérdésekre, hanem folyamatosan mellébeszél és terel. Szerintünk a budapestieknek joguk van tudni az elmúlt hetekben felmerülő kérdésekre a választ. Ezért most a Fidesz–KDNP-frakció nevében rendkívüli Fővárosi Közgyűlés összehívását javaslom, aminek egyetlen napirendi pontja van, az pedig a Városháza-gate ügy, és ahhoz kapcsolódó, abban felmerült telekügyek kivizsgálása. Bár a jelenlegi jogszabályok szerint a főpolgármesternek 15 napja van a a rendkívüli közgyűlés összehívására , arra kérem, hogy haladéktalanul, szerda reggel 9 órára hívja össze a rendkívüli közgyűlést, hogy végre elindulhasson az érdemi tényfeltárás.” – mondta a videóban.

Mint ismeretes, az elmúlt hetekben felmerült, hogy Karácsony Gergelyék eladnák a Városháza épületét. A zűrös üggyel kapcsolatban felmerült a fővárosi vagyonkezelő vezére, Barts Balázs, a leggazdagabb magyarok listáján előkelő helyen szereplő milliárdos Berki Zsolt és a szintén üzleti körökben ismert Gransperger Gyula neve is. Anonymus videói egymás után buktatták le a mutyi szereplőit, miközben Karácsony Gergely minden nap más és más magyarázattal állt elő. Eleinte tagadta, hogy bármiről is tudott volna, legutóbb pedig annyit elismert, hogy szóba került, bérbe adnák a Városháza épületét.