RETRO RÁDIÓ

A Norvég Alap pénzelte a hazai iskolai LMBTQ-propagandát





Néhány, Norvég Alap által támogatott „civil” szervezet 2013 és 2014 között 19 oktatási intézményben szervezett összesen LMBTQ-érzékenyítő foglalkozásokat, amit több mint 1000 fiatalnak és iskoláskorú gyermeknek kellett végighallgatnia.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.13.
érzékenyítés

„Melegség és megismerés - egy innovatív, érzékenyítő iskolai program továbbfejlesztése” címmel indult pályázat 2013-ban, amelynek részletes leírásában ismertették, hogy a programok egyik fő célja a középiskolákban, felsőoktatásban, illetve vidéken működő LMBT-csoportosulások megerősítése, kapacitásaik fejlesztése.

Később kiderült, a Labrisz Leszbikus Egyesületet a Norvég Civil Támogatási Alap pénzeli. „Melegség és megismerés” foglalkozásaikat (az „MM órákat”) 2013 októberétől 2014 végéig tartották összesen 19 intézményben 44 alkalommal, több mint 1000 fiatalnak.

A Labrisz Leszbikus Egyesület 2021 őszén költözött a Baross utca 86. szám alá. Iskola, óvoda és egy gyermekorvosi rendelő is található százméteres körzetében. A székhelyváltást a józsefvárosi önkormányzat támogatta. A melegjogi egyesület azért hagyta el korábbi székhelyét, mert ott csak irodai munkát tudtak végezni, az új, ötven négyzetméteres helyen pedig rendezvényeket tartanak, ami az új gyermekvédelmi törvénybe is ütközik.

Fontosnak tartják az iskolai LMBTQ-kampányt (Fotó: Metropol/Szabolcs László)

Mint ismert, az egyesület adta ki az első homoszexuális tartalmú érzékenyítő mesekönyvet Meseország mindenkié címmel. Emellett ők voltak az első melegszervezet, amely előadásokat tartott kiskorúaknak a középiskolák falain belül.

Úgy tűnik, a Labrisz egyesületet nem állítja meg még a gyermekvédelmi törvény sem az LMBTQ-ideológia népszerűsítésében. A balliberális önkormányzat által kedvezményben részesített szervezet tavalyi és idei tervei között szerepel, hogy folytatják a „Melegség és megismerés” című, iskolai felvilágosító programjukat.

Április 3-án lesz a gyermekvédelmi népszavazás

Az Országgyűlés november végén rendelte el a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást. Az országgyűlési választásokkal egy időben a következő kérdésekben szavazhatnak az állampolgárok:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?




  • Ezeket olvastad már?
    Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

    Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

    Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

    Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

    Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

    Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

    Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

    Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás