Kovács Zoltán: A Szent István-napi fesztivál az újjászületésünket jelképezi





A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár az idei augusztus 20-i ünnepségsorozat kapcsán elmondta: hazánk kimagasló járványkezelésének is köszönhető, hogy ezen a hosszú hétvégén százezrek ünnepelhetnek szabadon.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.08.20.
Újjászületés

Kovács Zoltán hozzátette: a többnaposra bővített ünnepség tulajdonképpen az újjászületésünket is jelképezi.

„Az idei, fesztivállá nőtt rendezvénysorozat egy teljesen új koncepció alapján jött létre, és a korábbiakkal ellentétben több napig tart” – mondta az államtitkár. – „A több száz programon több százezer ember vesz részt. Úgy gondolom, hogy ez az új koncepció és az új programelemek, mint például a ma délelőtti felvonulás, igazán méltóvá teszik a legnépszerűbb és leglátogatottabb nemzeti ünnepünket” – emelte ki, majd hozzátette: a legfontosabb, hogy mindenki biztonságban ünnepelhessen ezen a hétvégén.

Már május végén, június elején látták, hogy megszervezhető a programsorozat

Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy az, hogy itthon Nyugat-Európával szemben öt vakcinával is oltottunk, és bebizonyítottuk, hogy Európában élen járunk a védekezésben, már másfél, két hónappal ezelőtt lehetővé tette, hogy elkezdjük szervezni az idei ünnepet.

„Természetesen az operatív törzsnek is sokat köszönhetünk, hiszen ők minden egyes nap figyelemmel kísérik a járvány alakulását” – mondta az államtitkár. – „Ahogyan sétálunk most a rendezvényen, azt láthatjuk, hogy rengetegen vannak és nagyon jól érzik magukat az emberek. Egyfajta újjászületés, megkönnyebbülés is érezhető, hiszen a korlátozások nélkül élvezhető ünnep a régi életünket idézi – és szeretnénk, hogy ez az újhoz is hozzátartozzon.

Sokszorosan megtérül a vendéglátó szektornak

A kormányt ért kritikákra, miszerint sokba került a rendezvény, Kovács Zoltán úgy reagált: már tavaly is úgy tervezték, hogy a költségvetésben foglalt programelemek mellett a helyi, budapesti és természetesen az országos turizmus résztvevőinek is tudjanak segíteni.

„A járvány leginkább érintett csoportja a rendezvényszervezők és a vendéglátósok voltak, ez az újjászületés, ez az újraindulás nekik talán még fontosabb, mint másoknak. Azt gondolom, hogy így is kell tekinteni magára a három és fél napos rendezvénysorozatra. Az itt elköltött pénz egészen biztosan erősíti ezen szektor részvevőit, azaz sokszorosan megtérül” – zárta gondolatait az államtitkár.

A teljes interjút itt nézheted meg:

 

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás