Rekordszámú megbetegedések, de Karácsony Gergely háromnapos programsorozatot szervez





Hiába emelkedik rohamosan az új megbetegedettek száma az elmúlt napokban, a főpolgármester utcára hívja az embereket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.12.
járvány idején

Rekordszámú koronavírus-fertőzöttet azonosított ma reggel a Nemzeti Népegészségügyi Központ, ennek ellenére Karácsony Gergely baloldali főpolgármester az ünnepi hosszú hétvégére programot hirdetett - szúrta ki az Origo.

A rakpartra hívja az embereket

Háromnapos programot hirdetett Karácsony Gergely a szigorítások ellenére (Fotó: Facebook)

A főváros a forgalom elől lezárja a Lánchidat és a pesti rakpartot, háromnapos programsorozattal várják az ünneplő fővárosiakat – derül ki a Magyar Nemzet értesüléséből.

Érthetetlen módon a Karácsony Gergely vezette, baloldali többségű fővárosi önkormányzat megtartja az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára tervezett programokat. A járvány harmadik hulláma miatt a kormány nem tartja meg a központi ünnepséget, s a legtöbb városban is csak koszorúzást engedélyeznek néhány fő részvételével.

Ezzel szemben Karácsony Gergely a rakpartra hívja az embereket. Ami azért is érdekes, mert a főpolgármester többször kijelentette, hogy a főváros jobban kezeli a járványt, mint a kormány. Karácsony mégis a járványvédekezéssel ellentétes intézkedéseket hoz sorra. Ilyen a BKV járatszámának a csökkentése vagy éppen a rakpart és a Lánchíd gyalogosok előtti megnyitása.

A főváros csütörtöki közleményében az áll: plakátkiállítással, kincskereső játékkal és nosztalgiavillamossal várják az érdeklődőket március 13–15. között, szombattól hétfőig.

Hétvégétől ismét megnyitják a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között, ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik azt a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok. A Lánchidat lezárják a háromnapos hétvégére az autós forgalom elől, csak gyalogosan lehet majd használni, ami egyúttal a búcsúra is lehetőséget ad: március 17-től a felújítás végéig nem lehet átsétálni a Lánchídon.

Frissítés

Péntek délután visszakozott a fővárosi vezetés. Belátva az Operatív törzs által elmondottakat, mégsem nyitják meg a gyalogosok előtt a Lánchidat teljes egészében, mint ahogy korábban szerették volna.

https://www.facebook.com/budapestmindenkie/photos/a.144003053758697/279213720237629/





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás