Karácsony Gergely legújabb rémséges ötlete volt, hogy Budapest egyik jelképét, a Clark Ádám téri körforgalom közepén lévő virágágyást kiirtotta, és mint kiderült, mindezt azért, hogy ide is biciklisávot építtessen.

A jelenleg látottak szerint a kerékpárosok a Fő utcából érkeznének meg a „virágágyásba”, az ő sávjuk a belső körbe került, ahol kerékpáros és autós együtt haladhat majd – tudta meg a Ripost. Az agyrém ötletet ráadásul maguk a bringások sem támogatják és ők is érthetetlenül állnak a történtek előtt: „Eddig is elvoltam kerékpársávok nélkül” – mondta a Ripostnak egy kerékpáros. Egy, a Clark Ádám tér felett lakó pár elmondta, hogy ők a lakásukból éppen rálátnak az egykori virágágyásra. Természetesen az is hiányzik nekik, de lapunknak azt is elmondták, hogy a fentről látottak alapján életveszélyes az újonnan kialakított kerékpársáv.

Ahogy Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára mondta, Karácsony ötletszerűen” locsolja a sárga festéket a fővárosban, ami nemcsak dugókat okoz, hanem veszélyes is. A Clark Ádám téri kerékpársáv a legjobb példa erre, hiszen már előre sejthető, sok baleset lesz itt. Karácsony egyelőre azt a magyarázatot adta érthetetlen ötletére, hogy „átmenetileg bevonják a területet a forgalomba, hogy enyhítsék az autósok kellemetlenségeit”, de a gyakorlat nem ezt támasztja alá. A biciklisek az autók és a munkagépek között fognak életveszélyesen egyensúlyozni, ráadásul ettől még nagyobb dugó lesz.