A Jobbik elnöke hosszú hónapok óta eltitkolt élettársi viszonyban él Budapesten kabinetfőnökével, amivel nemcsak a családját, a feleségét, de a pártját is kínos helyzetbe hozta, a Jobbik újpesti szervezete vizsgálatot kezdeményezett a pártelnök ellen.

Jakab és szeretője ráadásul egy olyan lakásban laknak, amit a gyanú szerint a párt bérel nekik. Különösen súlyosnak tartják, hogy többgyerekes, látszólag házasságban élő személyekről van szó.

A Bors megszerezte az etikai eljárást kezdeményező iratot, amit Szabó Balázs és Veres András, a Jobbik újpesti alapszervezetének tagjai írtak alá.

A Jobbik párttagsága is elítéli a kapcsolatukat

Az etikai eljárást kezdeményező beadványból megdöbbentő dolgok derülnek ki. A pártban már hosszú hónapok óta tudtak arról, hogy a pártelnök és kabinetfőnöke között nem csupán munkakapcsolat áll fenn, és hogy egy lakásban élnek Budapesten – írja a Ripost.

A párttagság és az alapszervezetek körében hónapok óta, ha nem egy éve terjed az a szóbeszéd, hogy Jakab Péter és Molnár Enikő között a szoros munkakapcsolat mellett szexuális kapcsolat és élettársi viszony áll fenn.”

„Problémás és jobbikoshoz méltatlan magatartás az, hogy Molnár Enikő tagtársunk szeretői viszonyt alakít ki a párt elnökével annak érdekében, hogy párton belüli befolyását, előrejutását és egyre nagyobb informális hatalmát biztosítsa.”

„Megítélésünk szerint a Jobbik elnöke azzal, hogy – legalábbis a gyanú szerint – szeretői viszonyt alakított ki beosztottjával oly mértékben felelőtlen magatartást követett el, mely nagymértékben veszélybe sodorta a párt hitelességét és jövőbeni eredményeit. Ezért szükségesnek tartjuk, hogy az ügy Etikai és Fegyelmi Bizottság előtt kerüljön kivizsgálásra, ahol tisztázódhatna a kettőjük közti kapcsolat mivolta és jellege.”

Itt lakik titokban Jakab Péter a kabinetfőnökével, miközben otthon a családja várja Fotó: Bors

Itt lakik titokban Jakab Péter a kabinetfőnökével, miközben otthon a családja várja – Fotó: Bors

Minden részletet kivizsgálnak

A párt vezetői tudni akarják, hogy

Magánügy vagy a közösséget és választókat érintő politikai ügy-e az, hogy a párt elnöke házasságon kívüli kapcsolatot tart fenn?

A Jakab Péter és Molnár Enikő közötti szeretői/élettársi kapcsolat veszélyezteti-e a párt integritását, hitelességét, jövőbeni sikereit?

Kettőjük kapcsolata alkalmas-e a Jobbikba vetett bizalom megingatására (legyen az a tagság vagy a választópolgárok bizalma)?

Ki a tulajdonosa és ki bérli az ügyben felmerült Csóka utcai lakást, és kitől, milyen jogcímen, mióta, mennyiért bérlik azt, miért költi a Jobbik pártalapítványa a párt és a közösség pénzét a pártelnök szeretőjének lakására?

Jakab Péteren és Molnár Enikőn kívül név szerint kik és milyen célra használták az ingatlant az elmúlt hónapokban?

Mi Molnár Enikő lakcímkártyája szerint a bejelentett állandó lakcíme és tartózkodási helye?

Miért tölti rendszeresen éjszakáit Jakab Péter Molnár Enikő „munkalakásán” akkor, amikor a szóban forgó Csóka utcai lakástól néhány perc távolságra, a Fraknó utcában van saját, bérelt lakása?

Korlátozhatják a pártelnök jogait

A beadvány készítői politikai veszélyt látnak abban, hogy erre a rengeteg kérdést felvető ügyre az országgyűlési választások előtt nem sokkal derült fény.

Az etikai eljárás kezdeményezői különösen súlyosnak tartják etikai szempontból, hogy Jakab Péter és eltitkolt élettársa is három-három gyermek apja, illetve anyja, s hogy a közvéleményt megtévesztve látszólag mindketten családban élnek.

A vádak bebizonyosodása esetén az eljárás kezdeményezői Jakab Péter esetében elnöki jogainak korlátozását, élettársa, a párt kabinetfőnöke esetében pedig szigorú megrovást tartanak indokoltnak.

Az etikai eljárást megindító beadvány teljes terjedelmében itt olvasható.