A baloldal megkezdte a hatalomra való felkészülést, és ennek az alapozó szakasznak egészen jól látható állomásai vannak – írja drot.info.

Az ellenzékben ellustult test rögtön azzal kezdte a bemelegítést, hogy kilátásba helyezte a felcsúti pert, és vele azt, hogy a kormányváltást követő három napon belül a vádlottak padján találja magát a Fidesz vezérkara. Gondolhatnánk, hogy azért nem eszik olyan forrón a nokedlis paprikáskrumplit, hiszen az ellustult test elől könnyen el lehet szaladni. Igen ám, de Fekete-Győr András a minap már arról is beszélt, hogy némi törzskörzés után a határokat is lezárják. Szóval az ötvenes évek koncepciós perei legkésőbb Hegyeshalomnál mindenkit utolérnek majd.

Veszélyeztetné az egészségügyet Gyurcsány (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)

És ha már kellőképpen mozgásba lendültek, akkor jöhet az összes baloldali edzésterv kötelező eleme: az ország eladósítására való mentális ráhangolódás. Ennek jegyében pedig már jó előre bejelentették, hogy az Orbán-kormány által fel nem vett uniós hitelt ők majd felmarkolják az utolsó fillérig, és szociális kiadásokra fogják költeni. Elvégre egy lábon kihordott államcsőd nélkül hogyan tudnának – az átmozgató edzés levezető szakaszában – az IMF-hez fordulni újabb kölcsönért?

Amennyiben pedig az edzés végeztével újra a 2000-es évek gyurcsányi Magyarországában érezzük magunkat, úgy ne feledkezzünk meg az elkerülhetetlen reformok bevezetéséről sem. Merthogy a baloldal öltözőjében használt szaknyelv már csak olyan, hogy reformnak csúfolják az adóemeléseket, a 13. havi nyugdíj elvételét, a közalkalmazotti bérek befagyasztását. És a kórházbezárásokat – ahogy történt az a Schöpf-Merei Kórház, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet és a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet esetében is. Nos, a Gyurcsány-párt egészségügyi kabinetvezetője, László Imre az ATV-ben belengette, hogy a baloldal hatalomra kerülése esetén ismét csak felkészülhetünk a kórházbezárásokra:

Magyarországon jelen tudomásom szerint 164 fekvőbeteg-gyógyintézet van. Ez nagyon sok, ez indokolatlanul sok. […] 90–100 kórház nagy biztonsággal, magas szakmai színvonalon el tudja látni az országot – nyilatkozta.

László Imre a kórházak 45 százalékát bezáratná (Fotó: ATV)

A Gyurcsány-párt egészségügyi főszakembere úgy számol tehát, hogy 60–70 kórházat kellene bezárni a jövőben. Ha elfogadjuk a kalkulációját, és a terveik szerint megmaradó 90 fekvőbeteg-gyógyintézetet vesszük alapul, akkor ez azt jelenti, hogy a jelenleg működő kórházak 45 százalékát felszámolná. Azaz nagyjából minden második kórházunkra lakatot tenne. Ez elképesztően magas szám. Viszont legalább nem árulnak zsákbamacskát, szemben 2006-tal, amikor Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöki tévévitában még letagadta, hogy vizitdíj bevezetését tervezik. Aztán persze lett vizitdíj meg kórházi napidíj, a fizetős egészségügy koncepcióját azonban népszavazással sikerült végül megsemmisíteni. Gyurcsány viszont még 2021. június 7-ei parlamenti felszólalásában is kiállt korábbi terve mellett, „valóságos, progresszív, stratégiai reformnak” nevezve a fizetős egészségügy bevezetését.

Gyurcsányék a fizetős egészségügyről egyelőre hallgatnak, ehelyett most nagyjából minden második kórház bezárásával betegítenék meg a magyar egészségügyet. Ne hagyjuk nekik!