A kormány legújabb intézkedése szerint 2022 elején a gyereket nevelők visszakapják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat. Ez mintegy 1,1 millió családot és 1,5 millió keresőt érint, ugyanis egy családon belül mindkét szülő visszakaphatja a már befizetett adót.

Országos szervezetünk számára örömteli az újabb mérföldkő, amely jól illeszkedik az elmúlt esztendőkben már elfogadott családbarát kormányzati intézkedések sorába” – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

A legújabb bejelentés szerint minden, gyereket nevelő és szja-t fizetőnek jár az egyszeri visszatérítés, a dolgozó jövedelmi helyzetétől függően. Ez az intézkedés maximum 800 ezer forintot jelent egy kereső esetén, két főnél ez az összeg elérheti az 1,6 millió forintot.

Magyarország Kormánya már 5 éve azon dolgozik, hogy egy komplex otthonteremtési programot valósítson meg, mely minden gyermeket váró vagy nevelő családnak segítséget nyújt nagyvárosokban és falvakban egyaránt.

A legalább egy gyermeket vállalók – vagy nevelők több támogatást is igénybe vehetnek

  • Otthon felújítási program
  • Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK)
  • Áfacsökkentés
  • Áfa- visszaigénylés
  • Babaváró-támogatás
  • Jelzáloghitel-elengedés.

A kormány családpolitikai intézkedései példaértékűek, sehol a világon nincs még egy ilyen sokrétű, rugalmas és célzott támogatási rendszer. A Fiatal Családosok Klubja üdvözli a kormány legújabb intézkedését, mely gondoskodik a magyar családokról, és szolgálja azok gyarapodását.