Csütörtök

Délelőtt változóan felhős lesz az ég, majd délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet; és egyre több helyen alakul ki eső, zápor. Sokfelé lesz erős, olykor viharos a délnyugati, majd a nyugati szél. Erős melegfronti hatás érvényesül. 20 fok körüli meleg lesz.

Péntek

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggel még csak délen, napközben már többfelé várható eső, zápor, a legnagyobb mennyiség délen valószínű. Északon kevés napsütés is lehet, illetve estétől fokozatosan kiderül az ég. Az északnyugati szél megerősödik. 10 és 15 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Sapkát, sálat elő, jön a viharos idő! Fotó: Keresztes Balázs

Az orvosmeteorológia szerint erős meleg fronthatásra számíthatunk

Kezdetben a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). Éjszaka már hidegfront terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a sztrók kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform-rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek – írta a koponyeg.hu.