RETRO RÁDIÓ

Magyarország biztonsága az első

A 2022 megmutatta, hogy Magyarország számára a biztonság a legnagyobb érték - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán pénteken megjelent videóüzenetében.Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2022.12.30.
Módosítva: 2022.12.30.
katona háború

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a háború, a délről fenyegető migrációs nyomás, a szankciók hatására kialakult energiakrízis mind egyszerre fenyegetik Európa fizikai és egzisztenciális biztonságát.

A háború és a válság kiterjedésének veszélye viszont sajnos mindaddig nem is szűnik meg, amíg a háborúnak, a migrációnak és a szankcióknak vannak támogatói és haszonélvezői - mutatott rá.

A miniszter kiemelte: a kormány számára a legfontosabb, hogy megőrizze Magyarország biztonságát, mert biztonság nélkül nincs semmi. Ezért kitartóan szorgalmazzák a békét, nem hagyják, hogy az ország háborúba sodródjon és fejlesztik a védelmi képességeket.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett, a kormány az idén tovább javította a katonák anyagi megbecsülését. Ennek nyomán szeptember óta minden katona a korábbi fizetésének egynegyedével többet vihet haza és a béremelés 2024-ben is folytatódik.

A katonákat modern eszközökkel szerelik fel; az idén megérkeztek a LYNX harci járművek és a PzH 2000 önjáró lövegek is - sorolta.  Ezzel újabb lépést tettek a baloldali kormányok által leépített nehéztüzérség visszaépítésére - fűzte hozzá.

A miniszter szólt arról, hogy újraindítják az egykor kiváló magyar hadiipart. "A hazai gyártású eszközökkel nemcsak saját szükségleteink biztosíthatók, de jelentős tényezővé tudunk válni a nemzetközi piacon is" - jegyezte meg.

A magyar katonák kiválóan teljesítenek a nemzetközi missziókban; négy hónapon át védtük a Balti légteret és egy éven át magyar parancsnok vezette a NATO legnagyobb szárazföldi misszióját, a koszovói KFOR-t - idézte fel.

Ugyanakkor a NATO elkötelezett tagjaként is mindent megteszünk a biztonságért - mondta, példaként említve, hogy a több nemzet alkotta NATO-harccsoport alakult a szövetség keleti szárnyának védelmében.

"Köszönöm katonáink egész éves hazafias szolgálatát és köszönöm a magyar embereknek is, hogy támogatták a Magyar Honvédséget és együttműködtek biztonságunk megőrzése érdekében. A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát" - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

 

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás