Dagad az EP-s korrupciós botrány: 6 ház, 3 autó és 200 millió Eva Kaili bankszámláján





Még az eddig hitnél is súlyosabb lehet az egész Európai Parlament szavahihetőségét megkérdőjelező korrupciós botrány.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.12.13.
politika

Eva Kailit idén januárban választották meg az Európai parlament egyik alelnökévé. Ebből ki lehet számítani, hogy az egyik első dolga az volt, hogy alaposan megtömje a zsebét katari korrupciós pénzekkel. A görög sajtóban már évek óta cikkeznek a politikus kétes ügyeiről, de eddig senki nem tudott rábizonyítani semmit. 

Eva Kaili az elmúlt hónapokban mesés vagyonra tett szert.
Eva Kaili az elmúlt hónapokban mesés vagyonra tett szert. A gyanú szerint korrupció áll a háttérben. 

Ez ideig! A legolvasottabb német napilap, a Bild ugyanis exkluzív részletekkel jelentkezett a minapi vezető cikkében. Az írás szerint Kaili vagyona az elmúlt hónapokban jelentősen gyarapodott. Hat hát, három autó volt e nevén, bankszámláján meg 200 millió forintot meghaladó euró.

A gyanú szerint katari sejkek azért fizettek az EP-alelnöknek és a társainak komoly összegeket, hogy az európai politikában ne bírálják olyan élesen Katart, és elnézőbbek legyenek a katari-rezsimmel szemben. 

Eva Kaili minden jel szerint a vagyona megalapozásának földi paradicsomaként tekintett Brüsszelre. A 2014-es európai parlamenti választások után a görög politikusnő ugyanis egy piros almával pózolt a kameráknak. Éva és a pirosalma... félreérthetetlen utalás a teremtéstörténet kísértésére!

A korrupciógyanúba keveredett európai politikus hiába szerzett tetemes vagyont, jó ideig biztosan nem férhet hozzá. Hétfőn egy bíró ugyanis befagyasztotta az ő és a családja összes számláját. És még az sem kizárt, hogy Evat száműzik a Paradicsomból. Az Európai Parlament legkésőbb csütörtökig dönteni akar az őrizetben lévő Kailis elmozdításáról. 

Eva Kaili hálója

  • A Fight Impunity jelenlegi elnöke Pier Antonio Panzerit szintén őrizetbe helyezték múlt pénteken. A Politico által látott dokumentumok szerint Panzerit azzal vádolják, hogy Katar és Marokkó érdekeit képviselve avatkozott közbe politikailag az Európai Parlament tagjai körében.
  • A gyanúsítottak között van még egy olasz politikus. Luca Visentinit idén novemberben választottak meg a világszerte kétszázmillió tagot számláló Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) főtitkárává. A Bild megjegyzi, hogy érdekes módon a legutóbbi Katarról szóló jelentésük egészen pozitív hangvételű volt. 
  • Niccolò Figa-Talamanca, egy emberi jogokkal foglalkozó civilszervezet főtitkára szintén a rácsok mögött töltötte a hétvégét. 
  • Marc Tarabella szociáldemokrata belga EP-képviselő házában szombat este tartottak házkutatást a rendőrök. 
  • És szintén őrizetben van Kaili 11 évvel fiatalabb élettársa is, a 33 esztendős Francesco Giorgi. 

És még ők aggódnak...

Ahogy arról a Ripost beszámolt, Orbán Viktor magyar kormányfő is reagált az egész Európai Parlamentet megrázó korrupciós botrányra. A miniszterelnök a Twitteren tett közzé egy angol nyelvű posztot:

A képen az olvasható:

És még ők mondják, hogy az Európai parlament komolyan aggódik a magyarországi korrupció miatt...

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás