Nyílt levelet írtak Kiss László óbudai polgármesternek a kivágott 100 éves fa ügyében – Fotók!





Nyílt levelet intézett az óbudai Fidesz a kivágott és feldarabolt Medgyessy Ferenc utcai, feltehetően teljesen egészséges fa ügyében Kiss László III. kerületi polgármesterhez.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.27.
III. kerület barbárság

Szeretnénk megtudni, hogy erre miért volt szükség a békásmegyeri Cseresznyevirág Művészeti Óvoda Tagóvodájában lévő több mint 1OO éves védett fa kivágására” – írta Gyepes Ádám, a III. kerületi önkormányzat fideszes képviselője abban a nyílt levélben, amelyet Kiss László polgármesternek címzett. A képviselő egyebek mellett az iránt is érdeklődött, hogy ki és mikor döntött a fa kivágásáról, milyen szakértői vélemény előzte meg a döntést, illetve hogy mi volt a főkertész, a Környezetvédelmi bizottság és a környezetvédelmet és oktatást felügyelő alpolgármester véleménye a kérdésben.

 

„Szeretnénk azt is megtudni, hogy a kivágásról előzetesen tájékoztatták-e az óvoda dolgozóit, a gyermekek szüleit, vagy bármilyen formában az óbudai lakosságot?” – írta a képviselő, és felszólította a kerületvezetést, hogy az obuda.hu weboldalon tegyék nyilvánossá a fa állapotáról készült szakértői véleményeket és az egyéb dokumentumokat.

Több mint száz éves lehetett a környékbeliek által kedvelt hatalmas fa / Fotó: olvasói fotó

Egyelőre nem tudni, ki döntött a fa kivágásáról

Ahogy azt megírtuk, meglepetésként érte olvasóinkat a látvány, amint fűrésszel kivágták és feldarabolták a Medgyessy Ferenc utcai óvoda kertjében található, a környékbeliek által is kedvelt ősfát. A fa, amelyet egyik olvasónk még maga is megmászott, egészségesnek látszott, ezért is állnak értetlenül az óbudaiak az eset előtt. Az érthetetlen természetkárosítást a környéken élők közül többen is jelezték a Metropolnak. Szerintük az óvoda kertjében található fa védett volt, azonban a kivágása ellen semmit sem tudtak tenni. Az egyik levél írója szerint az önkormányzat nem tájékoztatta a helyieket, így valószínűleg a szülőket és a dolgozókat sem arról, hogy elpusztítják a több mint százéves fát. A szerkesztőségünkhöz beküldött képeken valóban az látható, hogy a fának semmi baja sem volt, ezért is tűnik indokolatlannak az irtás. A témával kapcsolatban a Metropol megkereste az óbudai önkormányzatot, azonban lapzártánkig nem kaptunk választ.

Darabokra vágva várja az óvoda fája az elszállítást – Fotó: olvasói fotó
A képek alapján teljesen egészségesnek tűnik a fa – Fotó: olvasói fotó

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás