RETRO RÁDIÓ

Dávid Ferenc: Elkótyavetyélt pénz az emberek támogatása

Gyurcsányné árnyékminisztere szerint „nem vállalható” a 200 ezer forintos minimálbér, de elutasítja az árkedvezményeket és a rezsicsökkentést is. DK-s árnyékkollégája pedig sokallja a kórházakat.Megosztás
Szerző: metropol
2022.09.25. 16:00
árnyékkormány

Elképesztőbbnél elképesztőbb kijelentések hangzottak el az elmúlt hónapokban Dobrev Klára DK-s önjelölt árnyékminiszterelnök önjelölt árnyékminisztereitől. Irreális minimálbérről, feleslegesen kiszórt szja-visszatérítésről és fegyverpénzről beszélt Gyurcsányék gazdasági árnyékminisztere az elmúlt hónapokban. Dávid Ferenc emellett az árkedvezmények és a rezsicsökkentés elutasítása mellett érvelt, miközben védelmébe vette a multicégeket, mert szerinte rossz irány az extraprofitadó bevezetése.

Dávid Ferenc szerint kidobott pénz a családok és a fiatalok szja-kedvezménye Fotó: Origo

Feleslegesen elpazarolt pénz a katonáknak és rendőröknek kifizetett járandóság

„Elkótyavetyélt” intézkedéseknek nevezte a gazdasági árnyékminiszter azokat a lakosságot és családokat segítő intézkedéseket, amelyeket a koronavírus okozta gazdasági nehézségek után és még a háború előtt hozott meg a kormány. Bő egy hónappal ezelőtt az ATV-ben Dávid Ferenc az infláció költségvetési hatásait boncolgatva feleslegesen elpazarolt pénznek nevezte a katonáknak és a rendőröknek kifizetett, egyébként törvényesen előírt járandóságot. Ezenkívül visszavonná a családosokat segítő szja-visszatérítésről szóló intézkedést is. Dávid korábban azt is érthetetlennek nevezte, hogy miért kaptak szja-mentességet a 25 év alatti fiatalok.

Fatolvajnak nevezte a magyarokat Dávid Ferenc

Július végén az ATV egyik műsorában azt mondta: „Amikor meghallottam azt, hogy kályha- és kazánprogramot indítunk, akkor az jutott eszembe, hogy akkor milyen jó környezetszennyezés lesz, meg hogy fogják lopni a fát az emberek az erdőben, akik rászorulnak.” Dávid Ferenc azzal is riogatott, hogy a kormány törekvése, amely segíti átmenetileg a gáz és az elektromos áram kiváltását, „felkérés volt arra, hogy ki kell vágni az erdőket, és el kell tüzelni”.

Komáromi Zoltán szerint csökkenteni kellene a kórházi férőhelyek számát Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Harmadával csökkentené a kórházak számát Gyurcsányné egészségügyi árnyékminisztere

Kórházbezárások, vizitdíj és az egészségügyi ellátások leépítése – ezt vetíti előre Gyurcsány Ferenc feleségének intézkedési jog nélküli egészségügyi minisztere. Komáromi Zoltán június elsején az ATV-ben kijelentette, hogy „talán még ennél kevesebb kórház is elég lenne”. Komáromi ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy egyetért-e Újbuda DK-s polgármesterének felvetésével, miszerint harmadával csökkenteni kellene a 164 hazai fekvőbeteg-gyógyintézet számát.

Ezeket olvastad már?
Sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a DK-s képviselőt

Sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a DK-s képviselőt

Exkluzív interjú! 12 magyar áldozata van a háborúnak – Videó!

Exkluzív interjú! 12 magyar áldozata van a háborúnak – Videó!

Közvetlenül az első utalás előtt találkozhatott Soros György fiával Korányi Dávid

Közvetlenül az első utalás előtt találkozhatott Soros György fiával Korányi Dávid

Mutatjuk, mennyivel drágulhatnak a cigarettát helyettesítő termékek ára

Mutatjuk, mennyivel drágulhatnak a cigarettát helyettesítő termékek ára

Top hírek

dollárbaloldal

Mihalik Enikő lebuktatta Korányi Dávidot

Az RTL Klub műsorában lényegében elárulta Mihalik Enikő modell, Korányi Dávidnak, a főpolgármester korábbi főtanácsadójának felesége, hogy a családjával több mint egy éve nem hagyták el az Egyesült Államokat.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás