Pénteken a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, majd az érkező hidegfront hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Délutánig kis eséllyel, késő délutántól viszont már nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél megélénkül, zivatarok mentén erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 17–23, a legmagasabb 28–37 fok között várható. A Dunántúl északnyugati részére már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten továbbra is kitart majd a kánikula.

A fővárosban megteltek a strandok (Fotó: Nagy Zoltán)

Szombaton a Dunántúl és a Dél-Alföld nagy részén gyengébb, másutt erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan valószínű csapadék, éjjel, délelőtt bárhol előfordulhat, a nap második felében inkább az ország északkeleti felén lehet zápor, zivatar. Estétől csaknem mindenütt megszűnik a csapadék. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 14–21 fokról délutánra 25–31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Budapesten nagyon sokan keresik a hűsítő strandok, fürdők vizeit (Fotó: Nagy Zoltán)

Vasárnap sok lesz a napsütés. Néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A leghidegebb órákban 13–19 fok várható. Napközben 27–32 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.