Kapaszkodj meg: 39 fokos kánikulát jósolnak a meteorológusok!

Két, egymást követő nap is megdőlhet a melegrekord.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.07.06.
kánikula Riasztás hőmérsékleti rekord

Megviselt a szombati hőség? Akkor rossz hírünk van: a következő napokban megállíthatatlanul tovább melegszik a hőmérséklet! A HungaroMet oldalán vasárnapra négy (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok), hétfőre hét (az előzőeken túl Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Tolna), keddre pedig kilenc (az előzőeken túl Pest és Fejér) vármegyére adtak ki másodfokú riasztást magas középhőmérséklet miatt! Ráadásul csütörtökre és péntekre egyaránt 39 fokot jósolnak, ha ez bekövetkezik, akkor mindkét nap megdől az addigi legmagasabb napi hőmérsékleti rekord!  

Sad,Woman,Fanning,And,Sweating,Suffering,A,Heat,Stroke,On
39 fok is várható a jövő héten! (Fotó: Shutterstock

Jöjjön a Köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzése a hét utolsó, illetve a következő hét első napjaira!

Vasárnap a sok napsütést délután gomolyfelhők zavarhatják, és néhol frissítő zivatar előfordulhat. 30 és 36 fok közé melegszik a levegő. Gyenge marad a légmozgás.
Hétfőn napos, északon gomolyfelhős idő lesz, mely zivatart hozhat. Az északias szél megélénkülhet. 30 és 37 fok között változik a hőmérséklet.

Kedden és szerdán országos hőség, igazi strandidő valószínű. Az ÉK-i szél csak néha élénkül meg, csapadékra kicsi az esély. 35 és 40 (!) fok közé fokozódik a kánikula.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás