Egy kiszivárgott hangfelvétel révén kiderült, hogy Oroszország elnöke leukémiában szenved, az állapota olyan súlyos, hogy hamarosan műteni kell. Ez azonban nem akadályozza meg abban Vlagyimir Putyint és vezérkarát, hogy folytassák Ukrajna lerohanását, a helyzetre állítólag hihetetlen megoldással készültek: lábadozása során hasonmásai fogják helyettesíteni az elnököt – állítja a Metro.

Putyint a hasonmásai fogják helyettesíteni? Fotó: AFP

Kreml-ellenes orosz források szerint a két dublőr, akik a megszólalásig hasonlítanak Putyinra, kettő-tíz napig tudják helyettesíteni Putyint úgy, hogy a háború jogosságának gondolatával agymosott oroszok nem veszik észre a cserét. A vezérkar így szeretné fenntartani a látszatot, miszerint az elnök továbbra is kitartóan irányítja az inváziót, mindent kézben tart. A két hasonmás felkészítése teljes körű, a hanghordozását és mozdulatait is megtévesztően utánozzák, bármelyik pillanatban átvehetik Putyin helyét.

A szivárogtatások szerint a 69 éves elnöknek a műtét miatt legalább öt napra el kell tűnnie a nyilvánosság elől, de a vezérkarával minden lehetőségre felkészültek, ezért tudják a dublőrei akár tíz napig is helyettesíteni. A műtét időpontját már kitűzték, de a dátum még titkos, csak annyi szivárgott ki, hogy éjszaka fogják végrehajtani a napok óta gyakorló orvosok.

Elkészült a Metropol Nagy Budapesti Korrupciótérképe! Nézd meg, melyik kerületben mennyit loptak – kattints a milliárdokért!