„Szörnyű volt a látványa” – megszólalt egy szemtanú a kárpátaljai rakétatámadásról





Lapunknak megszólalt egy szemtanú, aki látta a feje felett elhaladó rakétát. Ezzel egy időben pedig elindultak az összeesküvés-elméletek is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.04.
háború

A háború kezdete óta most először érte rakétatámadás Kárpátalját, a lövedék a hegyvidék egyik infrastrukturális objektumába csapódott be, tart a kárfelmérés és annak tisztázása, hogy vannak-e sérültek vagy áldozatok – közölte Viktor Mikita kormányzó kedden este. A fejük felett elsuhanó rakétát több szemtanú is látta, ami érthetően a legtöbbükből sokkot és félelmet váltott ki. Egy nevét elhallgatni kívánó Kárpátalján élő magyar elárulta tapasztalatait a Metropolnak.

Rakétatámadás érte Kárpátalját – Fotó: AFP/illusztráció

„Láttam, igen sajnos, de becsapódni nem láttam. Nem a becsapódás közelében élek, de szemmel láthattuk többen is, ahogy elhaladt egy rakéta. Több infóval sajnos nem tudok szolgálni” – árulta el lapunknak a szemtanú, aki elismerte, elsőre nagyon megijedt. „Hogyan lehet megélni egy rakéta láttát, hát persze, hogy rosszul. Nagyon megijedtem. Szörnyű volt a látványa is.”

Sokan az első hírek hallatán el sem akarták hinni, hogy tényleg rakétatámadás történt Kárpátalján, ami miatt több ott élő magyar is igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy minden igaz, amit az utóbbi napokban a hírekben látni és olvasni lehetett.

„Igen, elment felettünk” – mesélte egy izsnyétei hölgy egy hozzászólásban.

„Így van, igaz sajnos. Többen láttuk is, a fejünk felett suhant el” – árulta el egy kárpátaljai magyar szemtanú.

„Sajnos igaz. A vasútállomáshoz közeli villanytelep ég. És a környező házak ablakai is kihulltak. A nagy detonációtól” – mesélte egy szintén a környéken élő hölgy.

„A gyerekeknek nagyon nehéz megmagyarázni azt, hogy bármelyik pillanatban le kell mennünk a pincébe és ott kell lenni a biztonság kedvéért, de sokan vannak olyanok, akiknek még pincéjük sincs.”

Elindultak az összeesküvés-elméletek

A hozzászólások nagy részében találgatások indultak arra vonatkozóan, hogy ki, miért és hova akarhatta kilőni a rakétát. Vannak, akik Magyarország irányából látták az eget átszelő rakétát, így arra a következtetésre jutottak, hogy valaki a támadást az országunkra szeretné rákenni. Mások biztosak benne, hogy az ukránok ezzel szeretnék a közvéleményt Magyarország ellen fordítani, míg egyesek egyértelműnek tartják, hogy az oroszok állnak a támadás mögött.

A kommentelők már azt is el kezdték boncolgatni, hogy milyen erejű rakéta lehetett, ami ekkora pusztítást okoz. Sokak megrendezettnek tartják, pont amiatt, mert nem látják elég nagynak a pusztítást a területen.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás