Drámai szavakkal küldte el Ukrajnából Juliát a férje

Férjét hagyta hátra Julia Kijevben. Noha maradni akart, párja ragaszkodott hozzá, hogy hagyja el a háború sújtotta országot. Az ő története csak egy a sok közül: közel 200 ezer menekült érkezett eddig Magyarországra Ukrajnából.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.08.
háború

Julia Kijevből érkezett. Három nappal ezelőtt kelt útra. Még megcsókolta a férjét, majd elköszöntek egymástól. Mindketten bíznak a viszontlátásban.

Otthon most tragikus a helyzet. Az a 18 és 60 év közötti férfi, aki Kijev közelében él, aligha ússza meg a katonai szolgálatot. Én nem akartam a hazámat otthagyni, de az uram azt mondta, hogy élőként többet használhatok a világnak és Ukrajnának is, mint holtan. Erős ember ő, hiszek benne, hogy túléli a háborút. Én Lengyelországba megyek, mert egy közeli barátom ott intézett nekem állást. Egy boltban fogok dolgozni – mesélte az aggódó asszony, aki most hitvese életéért imádkozik naphosszat.
– Jelenleg lőszereket készít a gárdának. Már ez is veszélyes munka, de bármikor kiküldhetik akár a frontra is – csuklott el a nő hangja.

A szerdai Borsban további szívszorító sorsokról olvashatsz a háború árnyékában. Keresd az újságosoknál!

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás