„Ha kell, magam is harcba állok a hazámért!” - összetört a szíve a hős magyar katona özvegyének





Kész harcba állni Ukrajna szabadságáért a magyar származású hősi halott katona özvegye. Kis Sándor felesége, Mária a Borsnak elmondta: tud róla, hogy a férje barátai bosszút esküdtek a rakétatámadásban elesett tengerészért, az indulatokat pedig jogosnak tartja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.05.
háború

Ha kell, élete árán is megvédi Ukrajna szabadságát az az asszony, akinek magyar gyökerekkel bíró férje tengerészként szolgált az ukrajnai háborúban. Kis Sándor hajóját rakétatalálat érte, a kétszeres édesapa pedig nem élte túl a támadást. A hősi halott barátai a közösségi médiában bejelentették, hogy bosszút állnak a tragédiáért. A hajón Sándorral együtt 12-en vesztették életüket.

A bátrak maradnak

Minden kedves ukrán testvérem, aki részt vesz a háborúban, azért is harcol, hogy megtorolják az elesettek halálát. Mindannyian hősök – mondta a Borsnak Mária, Sándor özvegye, aki tisztában van vele, hogy sok aktív korú férfi és nő elmenekült az országból. Erről is megvan a véleménye.

Fotó: Bors

A bátrak maradnak, én is kitartok a hazám mellett. Hiszek a békében, amit most még meg kell teremteni. Tudom, hogy akik elmennek, a saját és a szeretteik életét féltik, de bárki elhiheti, én is óvni szeretném a két kisfiamat. Most erősnek kell maradnunk. Tisztelet illeti azokat, akik kitartanak – fogalmazott Mária, majd megdöbbentő kijelentést tett.

Tudja, hogy meghalhat

Ha kell, magam is harcba állok a hazámért! Kész vagyok fegyvert ragadni, mert nem fogadom el, hogy az oroszok nekirontottak az országomnak – magyarázta a hadiözvegy a Borsnak.. Tisztában van vele, hogy egy ütközetben ő is a halálát lelheti, de ez nem tartja vissza.

Amíg távol vagyok, a nagyszülők vigyáznak a kisfiaimra. Biztonságban lesznek, és ha magam is elesem, tudni fogják, hogy értük, illetve Ukrajnáért vállaltam a kockázatot. Szeretem a hazámat, és békét akarok. A gyerekeket is erre nevelem – szögezte le Mária. A Bors információi szerint egyébként az ukrajnai hadsereghez csatlakozó önkéntesek a bevetésük előtt egy háromnapos kiképzésen vesznek részt, majd kapnak egy sárga karszalagot. A fegyverük puska vagy gépkarabély.

Fotó: Bors

Már elfogyott a pénzük

Mária a Bors kérdésére kifejtette: csütörtök éjszakai viszonylag csendes volt a városa, Ocsakov, legalábbis, ami a harcászati eseményeket illeti.

Éppen nem lőnek, de ez megváltozhat. A lakásokban egyelőre van víz, gáz és villany – mi is az internet segítségével tarthattuk a kapcsolatot Máriával –, viszont az embereknek az országban elfogyott a pénze. Igaz, hiába is lenne, ha egyszer a boltok polcai kiürültek.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás