Az Asztalka nem egy hagyományos cukrászda, hanem egy nyitott nappali a városban, igazi találkozóhely.
Az Asztalkában hol süteményt szolgálnak fel, máskor az ajándéktárgyak között csemegézhetünk. Az ősz beköszöntével forró italokkal: punccsal, chai latte-val, teákkal, forró csokival is várják a betérőket a Tabánban.
-Az Asztalka nem más, mint egy nyitott nappali a város szívében, amit azért hoztunk létre, hogy legyen egy második otthonunk. Mi kinyitjuk a nappali ajtaját, és szeretettel látunk mindenkit, aki a kedvenc süteményei mellett egy baráti beszélgetésre, nyugalomra, otthonérzésre vágyik – meséli Lelkes Virág.
Az Asztalka tulajdonosa hozzáteszi, az otthonossághoz az is hozzátartozik, hogy hétköznap kísérleteznek a sütikkel, hétvégén pedig megmutatjuk az eredményt a vendégeknek, és teszteltetik velük. Így született meg a hely egyik különlegessége, az almás krémes is.
- Először a krémesünkért voltak oda, aztán egyszer maradt finom reszelt almánk, és kipróbáltuk ezzel könnyítve, feldobva a krémest, kevesebb cukorral, és azóta ezt még jobban szeretik. De kinek, mi a kedvence: van választék, természetesen glutén-és tejmentes kézműves sütik is szerepelnek a repertoárunkban.
Személyesen szerdától péntekig 11-18-ig, szombat és vasárnap 11-19 óráig az I. kerület Döbrentei utca 15. alatt. Online is hozzájuthatunk a sütikhez az [email protected] oldalon rendelve.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre