RETRO RÁDIÓ

Tuti tippek érettségire készülők számára





Már kézzelfogható közelségben van az érettségi, ahol a diákok egy nagyon különleges évet követően adhatnak számot a tudásukról.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.16.
különleges megmérettetés

Az online oktatást is a hasznukra fordíthatják és hátrányból előnyt kovácsolhatnak, ha egy kicsit odafigyelnek a részletekre. Ehhez adnak tippet a Rátz Tanár Úr Életműdíj díjazottjai.

Ki kell használni az internet adta lehetőségeket

Biztosan más lesz az idei érettségi, mint a megszokottak (Fotó: MTI)

„Feltéve és megengedve, hogy a diák az érettségivel és a felvételivel kapcsolatban kellően motivált, csak azt tudom tanácsolni, hogy az online oktatás esetleges hátrányait lehetőségei szerint mellőzze, és csak arra koncentráljon, hogy ez az oktatási forma milyen pozitív lehetőségeket ad számára” – mondta Bíró Bálint, a Rátz Tanár Úr Életműdíj 2019-es díjazottja. Többen is kiemelték, hogy a nehézségek ellenére rengeteg felkészülést segítő opció biztosított az interneten. Kidolgozott tételsorok, korábbi évek érettségi feladatsorai, felkészítő videók, anyagok, digitális tankönyvek állnak rendelkezésre. Emellett fontos kihasználni az egyes kommunikációt biztosító csatornákat is, így online tartani a kapcsolatot diáktársaikkal, tanáraikkal, közös tanulást, csoportmunkát, konzultációt szervezni.

Szigorú napirend és szorgalom

A változások ellenére nem szabad megfeledkezni a jól bevált, hagyományos felkészülési módszerekről sem. Bár otthonról zajlik az oktatás és a munka, a szigorú, részletes és priorizált napirend kialakítása elengedhetetlen. Fontos, hogy a diák meghatározza a napját, feladatai alapján megfelelően ossza be az idejét, s a tanulásra szánt időt hatékonyan és szorgalmasan töltse el. Az érettségire való készülés sosem volt egyszerű feladat, a kemény munka idén is elkerülhetetlen.

Kikapcsolódás és minőségi szabadidő

A Rátz Tanár Úr Életműdíj tavaly díjazott pedagógusai közül többen kiemelték, hogy a szorgalom és kitartás mellett a minőségi szabadidő legalább olyan jelentős a sikeres felkészüléshez, hiszen a fiataloknak szükségük van az egészséges és aktív életmódra ahhoz, hogy a feladataikat eredményesen el tudják látni. Éppen ezért a tanulási célkitűzések folyamatos teljesítésével egyetemben a személyes igényeik kielégítését is fontos számba venniük. Lehetőségeiktől mérten, ha tehetik, mozogjanak, töltsenek időt a szabadban, friss levegőn, és feküdjenek le időben, hogy rendesen kipihenjék magukat.





Ezeket olvastad már?
Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Így pucolhatod meg a hagymát sírás nélkül!

Így pucolhatod meg a hagymát sírás nélkül!

Kétkedést és komoly akadályokat hoznak a csillagok: erre számíthatsz ma a horoszkópod alapján

Kétkedést és komoly akadályokat hoznak a csillagok: erre számíthatsz ma a horoszkópod alapján

„Több mint 20 milliót keresek havonta azzal, hogy van egy OnlyFans-oldalam, ettől jobb anya is lettem”

„Több mint 20 milliót keresek havonta azzal, hogy van egy OnlyFans-oldalam, ettől jobb anya is lettem”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás