RETRO RÁDIÓ

Saját weboldalt szeretnél vállalkozásodnak? Itt a segítség!





Akár önmagunk is elkészíthetjük induláskor a saját online profilunkat. Megmutatjuk, hogyan!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.01.
High tech

Bármilyen célból is szeretnénk megjelenni az interneten, az első lépés általában a közösségi média profil szokott lenni. Azonban, ha cégről van szó, érdemes létrehozni saját weboldalunkat, hiszen sokkal hitelesebb, valamint több lehetőségünk van a kommunikációra, márkaépítésre, ugyanis egy honlapon szinte csak a képzelet szab határt az ötleteink megvalósításának.

b. Kezdő vállalkozásként, amíg nincs időnk és erőforrásunk saját domainen létrehozott honlapot készíteni, addig használhatjuk a Google ingyenes szolgáltatását Fotó: Shutterstock

Amennyiben belevágunk a weboldalba, két lehetőségünk van:

Google Webhely

Létrehozhatunk egy Google Webhelyet. Bizonyára ez az egyszerűbb verzió, de egyáltalán nem a legjobb. Kezdő vállalkozásként, amíg nincs időnk és erőforrásunk saját domainen létrehozott honlapot készíteni, addig használhatjuk a Google ingyenes szolgáltatását, viszont itt is meglehetősen kötöttek a lehetőségeink, valamint egyértelműen a weboldal sem a mi tulajdonunkat fogja képezni, hanem a Google-ét.

Saját weboldal

Cégeknek, nonprofit szervezeteknek, különféle intézményeknek és magánszemélyeknek is szükségük lehet saját honlapra.

Hogyan kezdjünk neki?

Először is szükség van hozzá egy pontos tervre. Határozzuk meg, milyen oldalt szeretnénk, milyen célközönségnek és mik a céljaink.

Ezután elkezdhetjük akár saját magunk, vagy egy webfejlesztő csapatra bízva a honlap készítését. A választás főként a rendelkezésre álló erőforrásainktól és céljainktól függ. Ugyanis egy egyszerűbb bemutatkozó oldalt saját magunk is képesek vagyunk létrehozni, akár ingyenes sablonok segítségével. A WordPress tartalomkezelő rendszer tökéletes választás lehet erre a célra. Míg ha egy összetett webáruházat szeretnénk készíteni és nem vagyunk jártasak a témában, akkor érdemes segítséget kérni. Viszont azzal nem árt tisztában lenni, hogy egy webfejlesztő csapat felbérelésének költségei elég magasak lehetnek.

Bárhogyan is döntsünk, az biztos, hogy szükségünk lesz domain névre és webtárhelyre. A domain regisztrációt tekintve azt kell eldöntenünk, hogy milyen néven szeretnénk létrehozni a honlapot. Milyen egy jó domain név?

  • Egyedi
  • Könnyen megjegyezhető
  • Rövid
  • Végződés

    Választhatunk több száz domain végződés közül a céljainknak és célcsoportunknak megfelelően. Magyar közönséget célzó vállalkozások általában a .hu tartományt részesítik előnyben, de lehetőség van akár több végződéssel is regisztrálni ugyanazt a domain nevet, amennyiben még nem foglaltak.

    Tárhely

    Webtárhelyre azért van szükség, hogy a weboldalra feltölteni kívánt tartalmak, információk valahol tárolódni tudjanak. Itt a fő kérdés az, hogy mekkora tárhelycsomagra van szükség. Ezt az előzetes tervek alapján el tudjuk dönteni, de működés közben is lehetőség van nagyobb csomagra váltani.

    A lényeg

    Akár magunk készítjük, akár profikra bízzuk, biztosak lehetünk benne, hogy online jelenlétünk meghatározó eleme lesz a weboldalunk, mely segítségünkre lehet a népszerűsítésben, márkaépítésben, akár értékesítésben is.

     





    Ezeket olvastad már?
    Mesterséges intelligencia által kreált modelleknek rendeznek szépségversenyt

    Mesterséges intelligencia által kreált modelleknek rendeznek szépségversenyt

    Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

    Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

    5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

    5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

    Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

    Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás