Milyen tabletet érdemes venni? Segítünk!





A tabletek a mindennapok szerves részét képezik, és szabadidő kapcsán éppen úgy fontos szerephez jutnak, mint akkor, ha munkavégzésről van szó. (x)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.21.
tech

Kis méretüknek, mobilizálhatóságuknak és egyszerű használhatóságuknak köszönhetően kifejezetten népszerűek. A kínálat minden korábbinál szélesebb, így laikusként nem egyszerű kiválasztani az ideális típust. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy mi alapján érdemes egyik vagy másik tablet mellett letenni a voksot.

Nem mindegy az operációs rendszer!

Mielőtt egyáltalán bármilyen típust választanál, arról javasolt döntened, hogy mely operációs rendszert részesíted előnyben. Az Apple iOS és az Android rendszerek töretlen népszerűségnek örvendenek, de természetesen BlackBerry PlayBook és a Windows RT is megtalálhatóak a kínálatban. Csak hogy az első két, kedvelt típusról szóljunk, az iPadek egyik negatívuma, hogy kezelőfelületük nem testre szabható. Ellenben az Androidos tabletek ingyenes applikációkkal gazdagíthatóak, könnyen kezelhetőek, ezért egyre többen döntenek mellettük. Egyébként érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a tabletre letölthető alkalmazás optimalizált-e a hardverre, vagy inkább csak okostelefonon keresztül megfelelő a működése.

A tabletek nagysága és kiegészítőik

A tabletek általában 7-10,1 hüvelykes kategóriában érhető el. A választáskor figyeljünk arra, hogy milyen céllal, mikor szeretnénk leginkább alkalmazni az eszközt. A nagyobb képernyőméret védelmének érdekében a megfelelő tok nélkülözhetetlen, hiszen ezzel maximálisan óvhatjuk azt a sérülésektől, sőt, felállítani is lehetséges azt, ha például erre lenne szükség a felhasználás során. A gyorstöltők, USB-csatlakozós pendrive-ok olyan hasznos kiegészítők, melyek jól jöhetnek tablet felhasználóként.

Mennyi háttértár kapacitásra számíthatunk?

A tabletek háttértárának mérete változó, és általában 32 GB-os memóriakártyával működnek. Bár a kapacitás általában bővíthető, de egy tablettől ne várjuk el, hogy olyan színvonalat biztosít, mint az asztali gépek vagy a laptopok. Nem véletlen, hogy esetükben elsősorban a mobilizálhatóságon és az egyszerű felhasználhatóságon van a hangsúly. A kijelzők tekintetében gyakran a hagyományos LCD kijelzővel találkozhatunk, de a Samsung S-AMOLED kijelzője, vagy az Apple Retina Display-e is nagy népszerűségnek örvend. Apropó, képernyő! A tabletek esetében a látványon túl az érintés is szerephez jut. A rezisztív érintőképernyős rendszer ugyan olcsó, de nehezebben ismeri fel az érintést. Más a helyzet a kissé drágább kapacitív technológia esetében, melynél az érintőképernyős élmény könnyű kezelhetőséggel társul.

Bárhol elérhető internet

Ha nem is vinnéd magaddal mindig a laptopodat, vagy nem szívesen pötyögsz az okostelefonon, akkor a tabletek remek választásnak bizonyulnak. Amennyiben csak a Wi-Fi használatra hagyatkozunk, akkor a bármikor elérhető net nem túl megbízhatóan áll rendelkezésre. A 3G modul viszont gondoskodik arról, hogy tényleg bárhol és bármikor elérhető legyen az internet. S ha már internetezésről van szó, akkor a fényképek és a videochat kérdése mellett sem mehetünk el. A tabletek fényképezés terén nem biztos, hogy a legjobb színvonalat nyújtják, de a videochat minden további nélkül működhet netkapcsolattal, előlapi kamerán keresztül. A tabletek azt a fajta kényelmet és rugalmasságot teszik lehetővé, amely néhány évtizeddel ezelőtt még teljesen elképzelhetetlennek tűnt.

(x)





Ezeket olvastad már?
61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás