Te vagy az elsőszülött gyermek? Akkor a főbb személyiségjegyeid a következők: felelősségteljes, perfekcionista, vezető hajlamú, motivált a siker érdekében.

A legidősebb gyerekek annyi odafigyelést és instrukciót kapnak, hogy szüleik kisebb változatai lesznek. Szükségük van megerősítésre, gyakran nehezen viselik kitüntetett pozíciójuk elvesztését a második baba érkezésével – írja a themindsjournal.com.

Fotó: Shutterstock

Középső gyermekként tiéd a béketeremtő pozíció. Titokzatos vagy, találékony, független, ugyanakkor bizonytalan is. A konfliktus helyett a kompromisszumot választod, együttműködő vagy. Ha szükséges, készen állsz arra, hogy versenybe szállj, köszönhetően annak, hogy kevesebb figyelem jutott neked. Mély baráti kötelékeket alakítasz ki, több helyről van szükséged támogatásra. Középső gyermekként sosem fogsz ugyanabban a dologban kitűnni, mint testvéreid, más utat választasz.

A legfiatalabb vagy? Téged elkényeztettek, védtek mindentől, aminek következtében könnyebben váltál manipulatívvá, anyagilag felelőtlenné és extrovertálttá. Veled már engedékenyebben voltak szüleid, akik már gyakorlottak a gyermeknevelésben. Az élet számodra egy nagy buli!

Egykeként érzékeny vagy a kritikára, felelősségteljes és magabiztos vagy, hasonlítasz az elsőszülött gyerekekhez. Mivel felnőttek közt nőttél fel, érettebb vagy társaidnál. Az egyedül töltött idő találékonnyá és kreatívvá tett.