Az utóbbi időben túl elfoglalt voltál, ezért nem jutott idő a szexre? Netán egyedülálló vagy, ezért most nem megoldható az intim együttlét? Teljesen normális, ha szünetel a nemi életed, az viszont nem tesz jót, ha ez az időszak túl hosszúra nyúlik…

Amennyiben sokáig nem bújsz össze a partnereddel, az szorongóvá és stresszessé tehet (Forrás: Pixabay)

Aktus közben endorfin, vagyis boldogsághormon szabadul fel a szervezetben, ami javítja az általános közérzetet. A hiányállapot viszont feszültté, távolságtartóvá és bizalmatlanná tehet. A szex olyannyira felold, hogy még az elalvást is megkönnyíti. Tartós szexhiány esetén nemcsak a stressz hatalmasodhat el rajtad, hanem az alvással is gondjaid lehetnek.

Egy kutatás során az is bebizonyosodott, hogy akik régen nem szeretkeztek, nehezebben oldanak meg logikai feladatokat, sőt a memóriájuk is gyengül. Ezért megint csak a felgyülemlett feszültség okolható, melynek hatására csökkennek a kognitív funkciók. Az intim együttlét a fizikai egészségre is jó hatással van, ugyanis javítja a szervezet természetes védekezőképességét, ezzel segíti például a betegségek leküzdését. A szex tehát az immunrendszer erősítésének egy remek módja!