Egy ausztrál kutatásból az a lesújtó hír derült ki, hogy minden második nő rosszul érzi magát az ágyban – még akkor is, ha volt orgazmusa. Ezért nem feltétlenül a férfiak felelősek, de mindenképp tehetnek azért, hogy javuljanak az eredmények.

Bár előfordul, hogy a partner nem figyel eléggé, sőt olykor kifejezetten kellemetlen az aktus, legtöbbször inkább hosszú távú okok miatt nem szeretik a szexet a nők. A Ripost egy felmérésre hivatkozva azt írja, a fő gond a nők önbizalmával van.

Legtöbbször azért nem érzik jól magukat az ágyban, mert nem tartják magukat elég vonzónak. Sokan szégyellik a testüket, nem szeretnek levetkőzni a párjuk előtt, így pedig nem tudják elengedni magukat. Közülük is leginkább azok a nők elégedetlenek, akik szültek már gyereket és megváltozott a testük.

A felmérésben hétezer nő vett részt. Egy ekkora minta esetén is zavarba ejtő, hogy a megkérdezettek fele nem tudja átadni magát az élvezetnek. A szexuálpszichológusok szerint fontos, hogy a nők jól érezzék magukat a bőrükben. Javulhat a helyzet, ha edzeni járnak, mert az ad egy egészséges önképet és persze fittséget is. Ha egy nő nem boldogul egyedül, pszichológus segítségét is kérheti. No és ott vannak a férfiak is, akik türelemmel és bókokkal támogathatják a nők oldódását.