Aggódsz amiatt, hogy soha nem fogsz eljutni oda, ahova szeretnél? Talán saját magadat szabotálod? Mutatunk pár jelet, amelyek arra utalnak, hogy tudat alatt olyan döntéseket hozol, amelyek megakadályozzák céljaid elérését.

Folyton csak az ihletet keresed? Ha mindent csak halogatsz és ezt szinte észre sem veszed, akkor rossz úton jársz. Ahelyett, hogy mindenre kutatod a választ, csak tedd meg az első lépést. Ha csak inspirációt keresel, még inkább leterheltnek érzed majd magad, miközben nem kapsz semmi hasznosat, csak az információk sokaságát. Jó ha tudatosítod, hogy mások segítségére sincs feltétlenül szükséged ötleteid megvalósításához. Bízz magadban!

A túltervezés a halogatás eszköze

A tervezésnek feszültséglevezető hatása van, a hátránya azonban az, hogy gyakran a cselekvés elkerülésére használjuk. Egy szuper részletes terv elveszi az időt, ezért fontos, hogy tettre kész legyél. Mindenki tapasztalta már, hogy belefog valamibe, de a kívánt eredmény hiánya miatt félúton feladja. Elindítottál egy blogot, de senki nem olvasta, ezért hagytad az egészet? Talán ha több időt adtál volna és tovább próbálkozol, máshogy alakul. Hasonlóan fontos a következetesség. Anélkül örökké úgy fogod érezni, hogy próbálsz felzárkózni.

Tudatosság, cselekvés és felelősségvállalás – ezekre lesz szükséged, hogy támogasd és ne hátráltasd önmagad!