Top 10 szennyezett hely

Fotó: Shutterstock

 1. Konyha – azon belül is a vágódeszkák, mosogatószivacsok, kávéfőző, hűtő, mosogató
 2. Fogantyúk, kilincsek és villanykapcsolók
 3. Mosógép dobja, ha nem veszik ki azonnal a nedves ruhát, illetve, ha nem száradt ki az eszköz teljesen, mielőtt becsukják
 4. Kávéfőző, teafőző, szódagép – A folyadék, még ha csak pár csepp is, büdösödni kezd, és a penészedés is jönne, ha huzamosabb ideig nem használnánk ezeket az eszközöket. De pont, mivel nagyon gyakran nyúlunk hozzájuk, ne felejtkezzünk el tisztításukról.
 5. Csapok – nem elég csak a mosogatótálcát kitisztítani, magát a csapot, a csaptelepet is takarítani, fertőtleníteni kell.
 6. WC-csésze – de nem ám csak belülről, kívülről is! A porcelán külső részén sok por gyűlhet össze, és akkor még nem említettük, ha valami ki is folyik!
 7. Kád és zuhanyzó – Ugye, magyarázni se kell, hogy miért igényel alapos és rendszeres tisztítást az a hely, ahol lemossuk magunkról a koszt, izzadságot, ahol szőr – és hajszálak hullanak?!
 8. Fürdőszoba szőnyeg – Amit az előző pontban leírtunk a kádak és zuhanyzók esetében, itt is igaz. És a legtöbben csak felveszik a csempéről a szőnyeget, mielőtt kitakarítanak, majd visszafektetik, anélkül, hogy kimosnák vagy legalább kiráznák alaposan és egy kicsit szellőztetnék a friss levegőn.
 9. Billentyűzetek és távirányítók – Állandóan fogdossuk, nyomkodjuk, evés közben, mosogatás után, stb. és mindenki a családban –ebből következik, hogy az egyik legkoszosabb tárgy a lakásban. A legegyszerűbb tisztítási módja, ha 1/3 vizet összekeverünk 2/3 háztartási alkohollal, ezt egy puha rongyra tesszük, és időről-időre áttöröljük vele a billentyűzeteket és távirányítókat.
 10. A kis kedvenc eszközei – A kutya, macska itató- és etetőtála, az alom és az összes általuk használt játék különösen igényli a rendszeres takarítást. Ezeknél semmiképp se használjunk vegyszereket a takarítás során, de mindig legyenek tiszták!

  Fotó: Shutterstock