RETRO RÁDIÓ

Örök dilemma a kisállattartóknál: lakásban vagy kertben?





Sokan tartunk házi kedvenceket, de vajon a lakásban vagy a kertben van az állatok helye? Ha kis kedvencet szeretnék, ez az egyik legfontosabb kérdés.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.13.
pro-kontra

A biztonság a lakásban adható meg

– Véleményem szerint a kis kedvencek családtagok. Ezért fontos a biztonságuk, amely a lakásban biztosítható leginkább. Nekem jelenleg egy cicám van, akit bent a lakásban tartunk és nagyon jól érzi magát. Korábban egy ki-be járkálós cicánk volt, akit sajnos elütött egy autó, azóta nagyon félünk ettől és ezért biztonságosabbnak érezzük a lakásban. Sajnos forgalmas út mellett lakunk, ahol bármikor megtörténhet hasonló a házi kedvencekkel. Bár szerintem a kinti-benti tartás is nagyon jó, de azzal nem értek egyet, aki csak a kinti tartást részesíti előnyben, főleg télen, amikor mínuszok vannak kint – mondta lapunknak Fanni.

(Fotó: Shutterstock)

Az állatok jobban érzik magukat a kertben

– Mi kertes házban élünk, nálunk alap, hogy az állatok a kertben vannak. Van kutyánk és macskánk is, érezhetően jobban elvannak a szabadban. Sokkal természetközelibb, mint egy lakásban bezárva tartani őket, és csak esetenként kivinni a szabadba. Persze nem mindenkinek van kertes háza, de számomra érthetetlen, amikor például egy nagy testű kutyát egy panelházban tart valaki. Egy kis testű állat még elvan, de egy nagyobb biztos feszélyezve érzi magát a szűk lakásban. Ha nincs kert, akkor macska, papagáj és akvárium jöhet részemről csak szóba – mondta Péter.

Kis lakásban tartható állatok Kis négylábúak, illetve kisebb mozgásigényű kedvencek, mint például nyúl, papagáj és madárfélék, rágcsálók, kétéltűek, illetve akváriumban halak is gond nélkül tarthatóak. Fontos, hogy ha macskát vagy kutyát tartunk a lakásban, gyakran vigyük le sétálni őket a szabad levegőre. Lényeges, hogy tudjuk, fajtájától és természetétől függően nem mindegyik állat képes lakásban tölteni egész napokat. Kertes házban tartható állatok A nagyobb négylábú házi kedvencek gyakori lakói az udvaroknak, de tengerimalacok, nyulak papagájok is kivihetők a kertbe, természetesen a kalitkával együtt, de persze csak a jó idő beköszöntével. Örökbefogadás a Covid idején A járvány miatt rengeteg ember került és kerül karanténba a négy fal közé bezárva. A menhelyekről elhozott és örökbe fogadott kedvencek jó megoldásnak tűnhetnek az unalmas, már-már depressziós időszak átvészelésére. Az állatkák szeretete és a velük együtt töltött idő pozitív hatással van az emberekre, azonban fontos leszögezni, hogy a járványnak egyszer vége lesz és minden visszaáll az eredeti kerékvágásba. Ha akkor nem lesz időnk az új társunkra, akkor nem szabad elhozni a menhelyről. Ne az egyedüllét és a járvány miatt vegyünk magunkhoz egy állatot, hanem azért, mert igazán szeretnénk, és tudjuk, bármi történjen, felelősségteljesen tudunk róla gondoskodni a jövőben.

(Fotó: Pixabay)

 





Ezeket olvastad már?
Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás