RETRO RÁDIÓ

Négy ok, amiért érdemes társasozni





A hideg, őszi-téli estéken az egyik legjobb elfoglaltság a társasjáték, ami nemcsak szórakoztat, hanem fejleszt is minket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.10.17.
közös játék

Beköszöntöttek a hűvös, őszi esték és a korai sötétedés. Ebben az időszakban nem szívesen mozdulunk ki, inkább bekuckózunk otthon. A tévézésen, olvasáson és számítógépezésen túl érdemes aktívabban tölteni az időt. Erre az egyik legjobb elfoglaltság a társasjáték. A Mit játsszunk? vlog alapítói most négy olyan okot gyűjtöttek össze, amiért érdemes társasjátékozni.

Az egyik legjobb otthoni elfoglaltság a társasjáték (Fotó: Shutterstock)

1) Szórakozás közben fejlődhetünk

A társasozás sokkal több, mint játék. Egyszerre lazít el bennünket, fejleszti a koncentrációt, a kognitív készségeket, a logikát, a verbális kommunikációt, a megfigyelőkészséget és bővíti tudásunkat. A modern társasjátékok pedig nem csak versengésre buzdítanak, hanem együttműködésre is, így empatikusabbá is tesznek bennünket.

2) Valós helyzeteket élhetünk át

A játékok olyan, a való életben is megjelenő helyzetekbe hoznak bennünket, amelyeket így kockázat és tét nélkül tapasztalhatunk meg. Gyakran kell egy-egy feladatnál például improvizálunk vagy előre tervezve gondolkodnunk, a levont tanulságokat pedig a hétköznapokban is jól hasznosíthatjuk. A játékban megjelenő érzelmi szituációkat ugyanolyan valósan éljük meg, mintha a táblán zajló események ténylegesen megtörténtek volna velünk.

3) Közös élményt ad

A társasozás egyszerre minőségi együtt töltött idő, értékes hobbi és kapcsolat-erősítő program. A játékasztal mellett egymásra és önmagukra egyformán figyelünk. Belefeledkezünk a játékba, és közös élményeket élünk át, társainkkal.

4) Megismerhetjük magunkat

A társasjátékok remek önismereti terepet nyújtanak, ahol rengeteget tanulhatunk magunkról. Megtudhatjuk, hogyan éljük meg a győzelmet vagy éppen a vereséget, mennyire vagyunk logikus gondolkodásúak vagy érzelemvezéreltek, és milyen típusú játékok állnak hozzánk legközelebb. A játékokat éppen ezért a pszichológia területén is sikerrel alkalmazzák, hiszen remek segítséget nyújthatnak a lelki nehézségek oldásában vagy továbbmozdításában is.





Ezeket olvastad már?
Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás