Miben nyújt segítséget a Lakáskultúra Extra?

Egyre többször kerül szóba az otthonfelújítási támogatás, de úgy éreztük, sok kérdés marad megválaszolatlan még a kollégák közötti beszélgetésekben is. Ezért igyekeztünk összegyűjteni minden olyan fontos információt, ami most lázban tartja a felújításban gondolkodó vagy azt tervező háztartásokat. 30 szakértő bevonásával, 47 különböző témában nyújtunk átfogó segítséget azoknak, akik a közeljövőben felújítást terveznek.

Molnár Irina – Lakáskultúra (Fotó: Lakáskultúra)

A legtöbb kérdés most az otthonfelújítási támogatással kapcsolatos, ha jól gondolom?

Igen, ez valóban így van. Részletes tájékoztatást nyújtunk a magyar államtól igényelhető családi kedvezményekről, pontosítjuk, hogy milyen költségek és munkálatok esnek a támogatható kategória alá, valamint hasznos útmutatókkal és tételes tudnivalókkal segítjük olvasóinkat. A pénzügyi lehetőségek maximális felhasználásához pedig jogi és banki szakértőink, míg a lakberendezés és házfelújítás kapcsán a Lakáskultúra állandó belsőépítész és lakberendezési szaktanácsadói kalauzolják az olvasókat.

Egy felújítás sok bosszúsággal is járhat, ha valaki nem körültekintően jár el.

Egy otthonfelújítás vagy építkezés kapcsán csakis egyetlenegy jó megoldás létezik, mégpedig az, ha boldog és elégedett a megrendelő. Pontosan ezért a felújítási magazinunkban az otthonunk minden részletére kiterjedően adunk praktikus tippeket, mutatunk be izgalmas felújítási ötleteket, és hozunk akár konyhára, fürdőszobára, nappalira vagy hálóra is alkalmazható inspirációs megoldásokat. És ami nagyon fontos, segítünk tisztázni azt is, hogy valójában milyen szakemberre is lehet szükség egy adott munkánál, beszélünk az igények, szokások feltérképezése után a határidőkről és költségekről is.

Rengeteget segít a különszám (Fotó: Lakáskultúra)

Ha már szóba kerültek a költségek, vannak kisebb és nagyobb munkálatok, pénzkímélő megoldások?

Nincs olyan, hogy „kis munka” vagy „nagy munka”, hiszen egy alacsony költségvetésű felújítás is óriási jelentőséggel bírhat egy család számára, az életminősége javulását tekintve. Praktikus ötletekkel látjuk el olvasóinkat – legyen szó kerítésépítésről, fűtési rendszer cseréjéről vagy éppen a belső tér felújításról –, hogy melyek azok a területek, amelyekre mindenképp érdemes pénzt áldozni. És igen, egy jól megtervezett folyamatsorral és szakembergárdával sok bosszúságtól és fölös kiadástól kímélhetjük meg magunkat, tippeinkkel pedig izgalmas megoldásokat kínálunk. Amiben magazinunk segíthet, hogy nagyobb tudatossággal vághatunk bele egy izgalmas kalandba, otthonunk felújításába, szépítésébe.