Tolóajtók

Felejtsük el a hagyományos ajtókat, helyükre tegyünk tolóajtót, már ha lehetséges. Sok esetben még teret is nyerünk velük. Nincs kilincs, ami eltörhetne, és becsapódni sem tud, ezért a zaj is csökken.

Ágy helyett matrac

A keleti ember úgy véli, fizikailag és pszichésen is jót tesz, minél közelebb alszik a földhöz. Ez az egyik oka, hogy vagy egy földre terített matracon, vagy egy nagyon alacsony ágykereten fekszenek. A másik indok a hely spórolás. A matracot ugyanis reggel csak feltekerik, vagy felállítják a falhoz, és máris kaptak egy plusz életteret.

Fotó: Shutterstock

A béke szigete

Alakítsunk ki egy zugot a lakásban, ez lehet akár csak egy polc is, amire olyan tárgyakat helyezünk, amelyek békét hoznak számunkra, megnyugtatnak. Vallásosak kialakíthatnak egy kis házi oltárt is, akinek ez az ötlet nem tetszik, gondolkozzon valami szemet gyönyörködtető tárgyban, egy növényben, vagy családi fotóban.

Tárgyak helyett növények

A japánok szerint csak funkcionális bútorokra van szükség, dísztárgyakra nincs. A díszt a természettel viszik be az otthonukba. Ahova csak lehet zöld növényt tesznek, vágott virágot soha.

Fotó: Shutterstock

Milyen anyagokat válasszunk?

Sötét tömörfát

bambuszt

rattant