Hogyan harcoljunk a nyári forróság ellen?





Az elmúlt évek nyarai arra engednek következtetni, hogy egyre melegebb hőmérsékletre számíthatunk az elkövetkezőkben. A tikkasztó hőséget éppen elég elviselni a városban, munka közben vagy a klímamentes helyiségekben. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.28.
klíma

Hazaérkezvén a legtöbben másra sem vágyunk, mint a kellemes belső mikroklímára. Ennek megteremtéséért többféle módon is tehetünk. Lássuk, hogyan vehetjük fel a harcot a nyári forrósággal!

A szigetelés nemcsak télen fontos

Az ingatlanok hőszigetelésére a legtöbben a csak téli hideggel kapcsolatban gondolunk. Tény pedig, hogy egy jól megválasztott és kivitelezett szigetelőrendszer a nyári hónapokban is kitűnő szolgálatot tehet. Akár több fokkal is hűvösebb lehet a lakásban, mint egyébként. Természetesen még így is előfordulhat, hogy rásegítés szükséges a hőmérséklet csökkentéséhez. Ilyenkor bizonyul praktikus megoldásnak a mobil klíma.

Mobil klíma az egyszerűség és a korszerűség jegyében

Minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend a mobil klíma, amelynek a beüzemeléséhez nincs feltétlenül szükség szakértői segítségre. Az egyszerű mozgathatóságának köszönhetően, magunkkal vihetjük akár a nyaralóba is, de akkor is kitűnő szolgálatot tehet, ha csupán egyetlen helyiségben szeretnénk a segítségével kellemes belső mikroklímát teremteni. Vannak olyan készülékek, amelyek egyszerre funkcionálnak léghűtőként, párásítóként, és gondoskodva a tiszta levegőről, ionizátorként is.

portable air cooler and humidifier on casters in domestic living room to improve indoor clmate

Fókuszban a folyadékbevitel

Tudta, hogy a felnőtt emberi szervezet körülbelül 75%-a víz? Nem véletlen, hogy a szakemberek rendszeresen hangsúlyozzák a folyadékfogyasztás fontosságát. Különösen így van ez a nyári melegben, amikor már csak a hőmérsékletnél fogva is sokkal több vízre van a szervezetnek szüksége. Igen, elsősorban a tiszta víz az, ami a leginkább hatékonyan pótolja a folyadékvesztést. A naponta legalább 3 liter ajánlott mennyiség kiegészíthető gyógyteákkal, frissen facsart zöldség- és gyümölcslevekkel, vagy például a manapság nagyon divatos smoothie-k fogyasztásával. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fizikai aktivitás, a testsúly és a hőmérséklet függvényében tovább emelendő a bevitt folyadék mennyisége.

Hatékony árnyékolástechnika a lakásban

A mobil klíma használata mellett hasznos lehet a megfelelő árnyékolástechnika alkalmazása is. A leengedett redőny fizikailag tartja kint a meleget, de az ablak előtti lombos növények, fák is hozzájárulhatnak az ingatlan hőmérsékletének alakulásához.

(X)





Ezeket olvastad már?
Kié lesz a legszebb kert?

Kié lesz a legszebb kert?

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás