A Metropol összegyűjtött 5 tippet, amit ha kipróbálnak, biztos nem csalódnak.

1. Világítás

Egy darab mennyezeti lámpa biztosan nem tud meghitt hangulatot teremteni, sokkal inkább rejtett világítótestekre, fényfüzérekre, lampionokra és gyertyákra kell gondolni. Természetesen az sem mindegy, hogy a lámpákban milyen izzók vannak, a meleg fényűek sokkal kellemesebb légkört teremtenek a hideg fényűeknél.

A gyertyák melegséget sugallnak Fotó: Shutterstock

2. Növények

Legyen szó zöld szobanövényekről vagy színes vágott virágról, életet visznek a helyiségekbe. Meglepő módon a művirágok is képesek ezt a hatást elérni, ezért ne ijedjen meg az se, aki tart a sok növény locsolgatásától, ápolásától. Ma már rengeteg, jó minőségű, és élethű művirág és növény van. Ezeket elég csak portalanítani, és néha vízzel lemosni.

A jó minőségű művirágok is feldobják a lakás hangulatát Fotó: Shutterstock

3. Szőnyegek és textilek

A parketta, kő, linóleum nem csak a lábnak hideg ősszel és télen, de hangulatilag sem varázsol melegséget a szobákban. A függönyök is lágyítanak a látványon, éppúgy, mint a kanapéra, fotelra rendezett párnák és plédek.

4. Anyagok

Mindenkinek van olyan ruhája, köntöse, amit nem azért szeret mert szép, kényelmes vagy meleg, hanem mert olyan puha, jó érzés belebújni. Ugyanezt az érzést tudjuk elérni, ha “barátságos” anyagokat választunk a lakásba, ilyenek a selyem, polár, fonalból kötött dolgok és természetesen a műszőrmék.

Takarók, párnák, képek is kellenek a meghitt otthonokhoz Fotó: Shutterstock

5. Fali dekoráció

Az üres falfelületek nem csak unalmasak, de hidegek, ridegek is. Érdemes képekkel, tükrökkel feldobni a lakást. A választásunk a személyiségünket is meg tudja mutatni! A tükrök ráadásul a fényekkel való játékban is segíthet.