Rák
VI. 22.–VII. 22.
A Rák saját maga előtt is zavarba jön, ha lustálkodásról van szó, pedig néha neki is jól esne egy kis pihenés. De nem! Ehelyett úgy érzi, hogy nem engedheti meg magának a henyélést, ezért folyton mozog, tisztogat, igazgat valamit. Sajnos a környezetétől sem tudja elviselni a tétlenséget. Elvárja, hogy ők is serénykedjenek és ha kell, keményen odaszól.

Bak
XII. 22.–I. 20.
A Bak kizárólag abban az esetben hajlandó pihenni, ha már valóban elfáradt. Igaz, ekkor sem pihen igazából, mert úgy érzi: ezt nem teheti meg, nincs rá ideje, elszalad mellette az élet. Ha minden fontos, fárasztó feladatát befejezte, akkor keres magának valami haszontalan dolgot. Például megtanulja az aleut nyelvet, amelyet nagyjából 200-an beszélnek.

Kos
III. 21.–IV. 20.
Hasonlóan a Rákhoz, a Kos is folyton keresi magának a tennivalókat. Nem azért, mert ez minden vágya, hanem azért, mert a belső hang azt mondja neki, nem is tehet másként. Mindenbe belekap, mindent elvállal, aztán meg morogva csinálja meg, amit megígért. A környezete pedig azt sem tudja, hogyan próbálja meghálálni ezt a nem is igazán önzetlen ténykedést.

Nyilas
XI. 23.–XII. 21.
Melyik csillagjegy a leglustább? Határozottan nem Nyilas! Bár a Nyilasok is tudnak lustálkodni, valójában nem értik, miért van erre szükség. Annyi mindent meg lehet tenni a kanapén fekvés helyett! Például valakivel együtt feküdni, beszélgetni vagy kártyázni. Mindegy mit, de valamit mindig tennie kell. Izgága természete magával ragadja a nem túl lelkes környezetét is.

Ikrek
V. 21.–VI. 21.
Az Ikrekben szinte tombol a szeretet érzése, ez pedig arra sarkallja, hogy mindig tegyen valamit a környezetéért. Szinte bármit kérhetnek tőle, azt mindig végrehajtja. Előbb vagy utóbb, de megcsinálja. Nagyon ritkán fordul elő, hogy lefekszik napközben és elengedi magát, ahhoz valaminek történnie kell. Egyszóval rájuk még a Rák jegyűek sem tudnák ráfogni, hogy lusták.

Skorpió
X. 24.–XI. 22.
A Skorpió túl lusta ahhoz, hogy lusta legyen. Vagyis beszél róla, hogy mennyire szeret feküdni, pihengetni, de valójában ezt nem teszi meg, mert attól tart, hogy lehúzza őket a sok pihenés, a túl sok agyalás, a semmittevés, azért jobban érzik magukat, ha hasznosak. Ha kell, ha nem, hanyatt-homlok rohannak mosogatni, pakolgatni, csak ne lopják a napot.

Mérleg
IX. 24.–X. 23.
A Mérleg számára a lustaság kérdése egyáltalán nem kérdés: úgy gondolja, hogy aki lustálkodni akar, az tegye azt! Ebben teljesen biztos. Imád pihenni. Minden más élethelyzet gondolkodásra és kételkedésre készteti a Mérleget, ám ez nem. Mindezek ellenére ideális a Mérlegben lévő lustaság és aktivitás egyensúlya, mivel érdekes módon ő az állatöv egyik legszorgalmasabb jegye is.

Vízöntő
I. 21.–II. 19.
Van, aki úgy gondolja, hogy a Vízöntő egyik nagy hátránya a kiemelkedő lustaság, de sokan nem így látják. A hozzáértők úgy látják, hogy jobb, ha a Vízöntő megmarad ilyen nyugodtnak és szinte semmittevőnek, mert a folyamatos rosszkedve miatt már rég rendezett volna egy jó kis apokalipszist, de mivel ehhez is rest, így megmarad a kicsinyes, piszkos trükkjei mellett, amivel bosszantja a környezetét.

Szűz
VIII. 24.–IX. 23.
A megtisztelő negyedik helyet a Szűz foglalja el, aki hihetetlenül lusta ember, pedig érdekes módon munkamániás hírében áll. Ami azt illeti, ez csak híresztelés, de nem igaz, és ez az állítás igaz a nőkre és a férfiakra is. A Szűz általában túl lusta még ahhoz is, hogy úgy tegyen, mintha nem lenne lusta. Úgy érzi, neki jár az, hogy kiszolgálják.

Oroszlán
VII. 23.–VIII. 23.
A leglustább csillagjegyek közül az első hármat az Oroszlán nyitja meg kedvenc mondásával: „Ez nem nekem való feladat!”. Ennek a mottónak szinte bármit képes alárendelni, legyen az mosogatás vagy a negyedéves jelentés elkészítése. Mindezt olyan határozottsággal és méltósággal tudja előadni, hogy senki sem mer neki ellentmondani, inkább megcsinálják helyette.

Bika
IV. 21.–V. 20.
Az ezüstérmet a leglustább csillagjegyek versenyében a Bika kapja, aki minden más jegytől eltérően a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül beletörődik a saját lustaságába, és ezt teljes élvezettel, teljes beleéléssel teszi. Mert a bölcs Bika legbelül megértette, hogy az ember valójában lustaságra lett teremtve, mint mondjuk a madár a repülésre.

Halak
II. 20.–III. 20.
A megtisztelő első hely, az aranyérem a Halaké. A Halak általában lusta jegy. Arra sem hajlandó, hogy úgy tegyen, mintha szeretne valami hasznosat tenni, ám ebben megakadályozzák a körülményei. Úgy gondolja: az agya használata is rettenetesen megterhelő, ezért mindenki hagyja őt békén az egyszerű embereknek való házimunkákkal és hasonlókkal. Őt ki kell szolgálni.