RETRO RÁDIÓ

Maradjak vagy menjek? Lehet, hogy hamarosan döntenünk kell, hogy otthon vagy az irodában dolgozzunk





A kormány rendelete alapján a munkavállaló és a munkaadó megegyezése lehet, hogy otthoni munkavégzésben állapodnak meg vagy irodai munkában, de azért nem árt, ha tudjuk mi mit szeretnénk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.19.
home office

Ha a gazdaság újraindul és a cégek visszatérnek a normális kerékvágásba, az elmúlt egy év tapasztalatait akkor is érdemes felhasználniuk, beépíteniük a működésükbe. A szakemberek szerint leginkább a „hibrid” munkavégzés lesz a legnépszerűbb, amikor részben home office-ban, részben pedig az irodában töltik a munkaidejüket a munkavállalók. Alkalmazottként nem árt, ha már előre végig gondoljuk, mi melyik változat mellett döntenénk és így menjünk el tárgyalni a főnökünkkel. Az elmúlt közel egy év alatt már mindenki megtapasztalhatta, hogy számára az otthoni vagy az irodai munkavégzés jobb, hatékonyabb. Így, bár valaki számára várva várt pillanat a teljes visszatérés az irodába, valakinek éppen ez jelent majd nehézséget.

Fotó: Shutterstock

Ha otthon szeretne dolgozni

Az otthoni munkavégzés kétségtelenül sok kihívást jelent, ugyanakkor számos pozitív lehetőséget is nyújthat a közlekedési idő megspórolásától a csendesebb munkakörnyezetig. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a családunk közelében lehetünk és a házimunkát is beiktathatjuk a nap folyamán. Az ebédet is otthon tudjuk elkészíteni, így nem kell költenünk erre egy étteremben vagy étkezdében. A „társadalmi életünk” sem vesz el időt a napunkból, hiszen ha egyedül vagyunk, a hasznos munkavégzés idejéből nem vesztegetünk egy percet sem cigiszünetre vagy arra, hogy meghallgassuk az irodai pletykákat.

Ha az irodát választja inkább

Ami az otthoni munka előnye, az lehet a hátránya is és lehet, hogy pont ezek az okok lesznek azok, ami miatt sokan sokkal szívesebben dolgoznak irodai környezetben. Többen vannak úgy vele, hogy szeretnek kiszakadni az otthoni „mókuskerékből” és a „ felnőttek világában” érzik jól magukat. Az is emellett szól, hogy a munkahelyi közösség mindennapjaiból nem érdemes teljesen kimaradni, hiszen ahogy az üzleti élet bármelyik másik területén, egy adott cégnél is fontos a belső emberi kapcsolatok ápolása. Ebben az esetben ráadásul nem fenyeget az a veszély, hogy „befordulunk” és depressziósak leszünk, hiszen egész nap társaságban vagyunk .

Mi a munkaadó feladata?

A munkaadó feladata, hogy egy olyan konstrukcióban állapodjanak meg a munkavállalókkal, ami mindkét fél számára a legelőnyösebb, mert így lesznek a leghatékonyabbak. Munkáltatóként a visszatérés fázisában arra is figyelni kell, hogy a cég vezetői segítsenek a közel egy éve tartó vírusidőszakban kimerült dolgozók számára abban, hogy mikor és hogyan tudnak szabadságra menni és ismét feltöltődni.





Ezeket olvastad már?
Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás