Online kurzusok

A karantén alatt megnőtt az online kurzusok népszerűsége, érdemes azonban az ingyenes szolgáltatást pénztermelővé tenni. Edzések, nyelvtanfolyamok, iskolai korrepetálás vagy akár önismereti óra is tartható a virtuális térben. Ez azonban igényel némi befektetést. Kell hozzá egy jobb kamera, mikrofon, profi videóvágó program és egy felület, ahol értékesíteni lehet a videókat. Mivel egyre többen fedezik fel ezt a lehetőséget, kihagyhatatlan a jó marketing, amivel ki lehet tűnni a tömegből.

Kutyasétáltató és macskaszitter

Régebben ez a diákok nyári pénzkereseti lehetősége volt, de ma már sokan csinálják üzletszerűen. Nyaralás, üzleti út vagy csupán egy hosszú hétvége gyakran okoz fejtörést a gazdinak. Ilyenkor kell a profi segítő, aki gondoskodik a megfelelő környezetről, vagy akár a saját környezetében eteti, itatja, sétáltatja a házi kedvencet, és természetesen játszik is vele. Sokan kombinálják ezt a szolgáltatást kutyaiskolával.

Idegennyelvű beszélgető, ügyintéző

Tolmácsok számára kézenfekvő lehetőség, hogy felajánlják szolgálataikat nyelvgyakorlóknak vagy Magyarországon élő külföldieknek. Nekik a hétköznapoktól kezdve a hivatalos ügyek intézéséig tudnak szolgáltatást nyújtani, a magyar nyelvet tanulókkal pedig akár egy séta során vagy közös programok alkalmával is tudják gyakorolni élőben a nyelvet.

A vállalkozásépítés nem gyerekjáték Fotó: Pixabay