RETRO RÁDIÓ

Minden, amit tudni akartunk az önbarnítókról





A nyáreleji instant barnulás egyik lehetséges módja az önbarnító. Figyeljünk azonban arra, hogy hiába tartjuk be maximálisan az útmutató lépéseit, mégis előfordulhat, hogy foltos lesz a végeredmény. Hogyan korrigáljunk, illetve hogyan szedjük le, ha nem egyenletes?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.17.
Nap nélküli barnulás

Figyeljünk arra, hogy barnulás tovább folytatódik akkor is, ha lemossuk a felkent réteget, ténylegesen ugyanis három nap után távolítható el a barnítókrém. Azonban vannak tippek és trükkök, amelyek felgyorsíthatják a folyamatot.

Gyönyörű hatást is el lehet érni, ha jól használjuk az önbarnítót Fotó: Shutterstock

Így szedjük le a kopásnak indult réteget

Az egyik legjobb módszer, ha aromaterápiás olajjal gazdagított fürdőt veszel, ugyanis segít a bőr felületének fellazításában. Törülközővel óvatosan dörzsöljük meg a makacs foltokat, különösen azokon a területeken, ahol a legkönnyebben összegyűlhet az önbarnító. A hámlasztók és a testradírok is segítik a folyamatot, de lehet természetes módszerhez is folyamodni: vágjunk egy szelet friss citromot és masszírozzuk bele az adott területbe.

Hogyan kerülhetjük el az egyenetlenséget?

Csak egyenletes, tiszta, hámlasztott bőrre alkalmazzuk a barnítókrémet. Fontos, hogy a bőrön ne maradjon olaj vagy testápoló, de könyökre, a térdre és a talpakra tehetünk egy kevés krémet, hogy lelassuljon ezeken a területeken a barnulás. Mindig sűrű, és ne körkörös mozdulatokkal, a bokától kezdjük a felvitelt, egészen a mellkasig, hogy egyenletes legyen az elosztás.

Hogy működik az önbarnító?

A legtöbb önbarnító szer dihidroxi-acetont (DHA) tartalmaz. Ez a vegyület a szaruréteg keratinjának aminosavaival lép Maillard-reakcióba, ami során barnás színű, úgynevezett melanoidok képződnek. A dihidroxi-aceton, aminek származékai a humán anyagcsere termékei között is megtalálhatók, veszélytelen. A DHA bomlása során képződő formaldehid viszont káros hatású, ezért célszerű hűvös, sötét helyen tárolni az önbarnító készítményeket, és azokat a lejárati időn túl nem szabad alkalmazni.

Van, akinél nem működik

Az emberek körülbelül 10 százalékánál a DHA-s önbarnítók nem működnek, náluk a keratinban nincs jelen a DHA reakciópartnere. Nekik az eritrulóztartalmú önbarnítókat javasolják, amelyeknek a hatása 24–36 óra elteltével jön létre. Az ilyen módon nyert barnaság tartósabb is, mint a DHA-s.

Az arcon óvatosan adagoljuk

A barnítót az arcon óvatosan használjuk, ugyanis a barnaság elérése során szükség van kézügyességre a hajtövek, a szemöldök, az arckontúr és a dekoltázsnál való átmenet esetén. Fontos, hogy ne feledkezzünk meg a nyakról sem! Vannak kifejezetten az arcbőrre kifejlesztett termékek. A barnító arcvizet egy vattakorong segítségével először vigyük fel az orrnyeregre, az arccsontra és a homlokra. Ezután következhet az orca. Vannak olyan önbarnító-koncentrátumok, amelyeket a naponta használt bőrápoló krémbe kell belekeverni. Ezek kíméletesen és viszonylag szépen barnítanak.





Ezeket olvastad már?
Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás