A lázadó természetű Lucifer atyja, Isten a mennyből a pokolba száműzte fiát. Lucifer megunva a poklot a Földre jön, ahová magával hoz egy démont, Maze-t, aki női testben segíti főhősünket a továbbiakban. Miután Lucifer maga is angyal, érkezésüket követően kérésére Maze levágja az angyalszárnyait, majd Los Angeles-ben telepszenek le, ahol Lucifer beindítja a jól menő, exkluzív Lux bárt. Lucifer egy különösen jóképű harmincas férfi, aki rendkívül tehetős. Mennyei eredetű halhatatlansága és sebezhetetlensége mellett, ki tudja fürkészni a halandók legtitkosabb vágyait, sármjának pedig egy nő sem tud ellenállni. Hedonista életet él, gyakran váltogatja szexuális partnereit, és nem veti meg az italt, a kábítószereket sem.

Fotó: Netflix

Lucifer fényűző, gondtalan életét a csinos detektív, Chloe Decker felbukkanása forgatja fel, akivel közösen kezdenek nyomozni különféle gyilkosságok után.

Ezt is nézd meg, ha tetszett!

 • Totál Szívás
 • Sötétség
 • Feketelista

LEG pillanatok

 • Chloe közelében nincs képessége Lucifernek
  Lucifer számos mennyei képességgel rendelkezik, melyeket a földön is használ. Többek között halhatatlan, sebezhetetlen, ellenállhatatlan és képes megtudni az emberek legtitkosabb vágyait. A földi élete során azonban lelkileg egyre gyengébbé, sebezhetőbbé válik. Chloe közelében pedig fizikailag is elveszíti minden erejét. Ha ilyenkor megsérül vérezni kezd, mint bármelyik más halandó. Ez pedig nem csupán a véletlen műve…
 • Pszichiáternél dolgozza fel lelki fájdalmait
  Lucifer nagyon rosszul éli meg, hogy apjával, Istennel ilyen rossz a kapcsolata. Képtelen feldolgozni, hogy a pokolba száműzte őt. Ezért kezd el járni Linda Martin pszichoterapeutához, aki segíteni próbál Lucifernek megbirkózni az apjával kapcsolatos dühével és lelki fájdalmával, valamint megérteni saját érzéseit.

3 TITOK

 1. Tom Ellis szenvedélye a zene: A Lucifert alakító Tom Ellis francia zenészként dolgozott, mielőtt színész lett, és azóta is a szívesen játszik, így külön öröm volt számára, mikor megtudta, hogy a karaktere ilyen jelentekben is szerepel.
 2. Eredetileg amerikai lett volna Lucifer: Ellis eszközölt néhány apró változtatást Lucifer karakterével kapcsolatban. Ő találta ki például, hogy nem áll jól neki az amerikai származás. Azzal indokolta döntését, hogy amerikaiként felvágósnak és udvariatlannak tűnt Lucifer, miközben a természetes brit akcentus bájossá és elfogadhatóvá teszi a karakter durva és nyers modorát. A készítők pedig hallgattak rá.
 3. A koronavírus miatt egyben forgott a két évad: A járvány miatt a sorozat forgatásai is leálltak, így az ötödik évadot az eredeti tervekhez képest jóval később tudták befejezni. A kényszerpihenő miatt ezért az ötödik évad után egyből elkezdték forgatni a hatodikat, hogy ne csússzanak meg a premierekkel.

Tom Ellis az életben is nagy nőcsábász

Tom Ellis nemcsak Luciferként imádja és képtelen ellenállni a nőknek. A 41 éves színész folyamatosan váltogatta a barátnőit, a szintén színész Tamzin Outhwaite mellet azonban úgy tűnt képes megállapodni. A pár 2006-ban össze is házasodott és született két gyermekük. Hét év után mégis válással végződött kapcsolatuk. Ellis egy forgatáson engedett a kísértésnek és összejött az egyik kollégájával, amit felesége képtelen volt megbocsájtani. A színész tavaly újranősült, Meaghan Oppenheimer forgatókönyvírónak fogadott örök hűséget, ám a hírek szerint most sem mintaférjként viselkedik.