RETRO RÁDIÓ

Ilyen még nem volt, így emelhet hidat a generációk között egy társasjáték





Multiplatform játékok, videó megosztók és egyre bővülő social media lehetőségek – az online tér mindannyiunk életében meghatározó szerepet tölt be.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.30.
szórakozás

Az utóbbi időben azonban, az otthonmaradás jegyében is, újra nagyon népszerűek lettek a különböző társasjátékok, legyen szó baráti összejövetelekről vagy családi kikapcsolódásokról. A régi nagy kedvencek mellett, sorra jelennek meg az aktuális trendeken alapuló játékok is, mint a Magyarországon most debütáló Go Master Youtubers, ami videósok világába kalauzolja el gyerekeket és fiatalokat, vagy akár a szülőket is, ezzel nemcsak szórakoztatva, de hidat teremtve az online és offline kikapcsolódás között.

A youtuberek színes és lehetőségekkel teli világa sokak számára vonzó, sőt ma már valódi karriercél is lehet. Nem is meglepő, hiszen vannak olyan videósok, akik igazi példaképnek számítanak, több százezres nézettségeket érnek el, valódi véleményformáló erővel és így óriási felelősséggel rendelkeznek. Csecse Attila, hazánk egyik legnépszerűbb fiatal videósaként sokszor kap olyan üzeneteket, amelyben a tanácsát kérik csatornaindítással kapcsolatba. Ő annak idején csak időtöltésként, szórakozásból és elvárások nélkül kezdett el tartalmakat készíteni, azóta azonban sokat tanult, megismerte a youtuber léttel járó kihívásokat és nehézségeket is, és mindenkinek azt tanácsolja, csak akkor vágjon bele a videós karrierbe, ha elég felkészültnek érzi magát.

„Youtuberként látom, hogy erre a pályára is érdemes készülni, és tudatosan csinálni, nem árt ha valakinek van már tapasztalata és esetleg segítsége. Egy olyan társasjáték, mint a Go Master Youtubers viszont kezdőként is szuper alapot adhat, mert szórakoztatóan mutatja be a világunk egyes részét, a különböző karaktereket és történéseket, sőt, még a szponzor kérdés is terítékre kerül” – mondta el Attila, aki szerint azoknak is jó program lehet ez a játék, akik már rendelkeznek saját csatornával, hiszen teljesen más szemszögből lehet így információkat gyűjteni. „Amikor én kezdtem a videózást a szüleim nem igazán értették mit csinálok és mi ennek az értelme, de szerencsére támogatók voltak és nyitottak arra, hogy mindent megmutassak és elmagyarázzak, az ezredik követőmnek pedig már együtt örültünk.”

Attila példájához hasonlóan, sok szülő számára okozhat nehézséget, hogy lépést tartson a folyamatosan változó videós világgal, és valódi kapcsolatot teremtsen a gyerekekkel, fiatalokkal. A közös kirándulás, mozizást vagy akár társasjátékozás nehezen tud valós, minden fél számára izgalmas alternatíva lenni, még úgy is, hogy a társasozás 2020-ban reneszánszát éli. Pedig a közös családi pillanatok, együtt töltött, játékos esték felbecsülhetetlenek.

„Szerintünk a játék mindenkié, a közös játék ereje pedig elvitathatatlan a gyerekek és a teljes család fejlődése szempontjából. Nagy kihívás, hogy az offline játékokkal vegyük fel a versenyt az internet végtelen tárházával szemben, de mindig próbálunk olyan új játékalternatívákat is elérhetővé tenni a klasszikus kedvencek mellett, amelyek a legaktuálisabb élethelyzetekre reflektálnak, így teremtve meg az igényt a személyes programra. A Go Master Youtubers egy nagyon aktuális helyzetre ad megoldást, hiszen a gyerekek, kiskamaszok, fiatalok saját kedvelt közegét teszi át más platformra, ezzel alkalmat teremtve arra, hogy megismerjék és megszeressék ezt az „oldschool” játékformát. Követőket gyűjthetnek, csatornát építenek, videókat készíthetnek, mindezt valóságos tét nélkül. A közös időtöltés közben pedig a szülők nemcsak a gyerekek észjárását, de a youtuberek világának működését is jobban megérthetik, ami esetleg a későbbiekben is segítség lehet a kommunikációban” – mondta el Gyaraki Dávid, a játékot forgalmazó cég marketing vezetője.

 





Ezeket olvastad már?
„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

Ennek a csillagjegynek különösen jól alakulnak a dolgok nagypénteken

Ennek a csillagjegynek különösen jól alakulnak a dolgok nagypénteken

Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás