Kos
III. 21.–IV. 20.
Amint meghallja, hogy „Sajnálom, kedves, köztünk mindennek vége!”, az addig kedves bárányka szörnyű természeti katasztrófává alakul. Megrongál egy lakást (az övét), összetör egy autót (az aljas árulóét), majd leissza magát egy közeli bárban. Aztán megnyugszik, mert hirtelen rájön, hogy ez a „kis senkiházi” valójában sosem volt méltó hozzá.

Bika
IV. 21.–V. 20.
Jó messze kell lenni a Bikától, ha szakítani akarsz vele, lehetőleg egy másik kontinensen. A Bika ugyanis nem vesztegeti az idejét lelkizésre, ha megteheti, inkább megpróbálja leharapni a másik fejét. De jó hír, hogy a vihar után békében élhettek egymástól távol, ugyanis a Bika mindent megbocsát. Tíz év múlva. Ha véletlenül találkoztok, akár egy italra is meghívhat.

Ikrek
V. 21.–VI. 21.
Az Ikrek furcsa módon reagálnak az elválásra. Mindenesetre azok, akik úgy döntenek, hogy elhagyják az Ikreket, nem értenek semmit. Mivel komoly beszélgetésre készülsz, lelkiismeret-furdalást érzel, azon gondolkodsz, hogyan mondd el a lényeget, anélkül, hogy megbántanád. Az Ikrek ahogy meghallja azt, hogy „Bocsáss meg, kedves…”, rögtön válaszol: „Elhagysz engem? Egyébként ki vagy?!”

Rák
VI. 22.–VII. 22.
A Rákok rendkívül fájdalmasan élik meg az elválást, de igyekeznek nem mutatni senkinek. Inkább hanyatt-homlok belebújnak a tennivalóikba, amelyek „nagyon fontosak”. És bár faarccal próbálják végigcsinálni ezt az időszakot, keserves sírásba kezdhetnek bármikor, legyen az egy pite sütése közben vagy a macska rosszalkodása miatt. Ezt is úgy, hogy senki se lássa.

Oroszlán
VII. 23.–VIII. 23.
Az Oroszlánoknak kiváló ösztöneik vannak, így már azelőtt tudnak a közelgő szakításról, hogy a másik fél egyáltalán rágondolna. És persze az Oroszlán ekkor úgy érzi: nem engedheti meg magának ezt a kirívó kudarcot. Az Oroszlánok nem lehetnek csak úgy elhagyva! Inkább őméltósága szakít. Menjen csak, aki menni akar!

Szűz
VIII. 24.–IX. 23.
A Szűz élete bizonyos értelemben az elemezgetésről szól. Mindent és mindenkit szinte szétszed gondolatban. Így van ez a szívügyekkel is. Ha szakítanak vele, nem zokog a párnába, hanem levonja a következtetéseket, sőt emlékeztetőül le is jegyzi magának egy kis könyvbe. Szóval szakítani vele egyenesen, mindenféle ígérgetés, halasztgatás nélkül kell.

Mérleg
IX. 24.–X. 23.
Szinte könnyen viselik a szakítást a Mérlegek. Sőt, néha akár hálásak is érte, hogy valaki helyettük dönt. Igaz, az utolsó beszélgetés után a Mérleg általában igencsak elcsügged. Na de miért is? Hát azért, mert rajongók tömege fogja újra ostromolni, akik csak erre a pillanatra vártak. És ez megint egy választás! Az pedig nehezen megy neki.

Skorpió
X. 24.–XI. 22.
Nem igazán járnak jól azok, aki elhagyják a Skorpiót. Sok más, sokkal kevésbé bonyolult módja is van az öngyilkosságnak. Hiszen amint meghallja a Skorpió a „Sajnálom, de szakítanunk kell” mondatot, a fejében kattan valami, és azt már nem lehet visszafordítani. A Skorpió elkezdi kidolgozni a bosszút, amely kegyetlen, könyörtelen és megalázó lesz.

Nyilas
XI. 23.–XII. 21.
Büszkén viseli a Nyilas a sors eme csapását. Eszében sincs indoklást kérni, nem ajánlja fel, hogy inkább próbálkozzanak megújítani a kapcsolatot. Egyáltalán nem mond semmit. Csendben hazamegy, és egy napig sírva fekszik a párnák között. Aztán feláll, mintha mi sem történt volna, és elmegy szórakozni, hogy elfelejtse a történteket.

Bak
XII. 22.–I. 20.
A Bakot valójában könnyebb megölni, mint elhagyni. És nem azért, mert a végsőkig ragaszkodik a gyötrelmes kapcsolathoz, egyáltalán nem. Csupán azért nem hagy majd békén egy jó ideig, mert meg akarja érteni, pontosan miért ért véget köztetek minden, hogy hol hibázott. Ha jót akarsz magadnak, akkor világosan magyarázd el az indítékaidat!

Vízöntő
I. 21.–II. 19.
Reménytelenség és apokalipszis. A világ összeomlott, nincs tovább – ezt érzi a Vízöntő, amikor a kapcsolata véget ér. Csendben hazamegy és lefekszik a kanapé legkisebb részébe. Élete szerelme véget ért, így nincs szükség a nyomorúságos élet folytatására. Aztán pár hét, és „feltámad”. Azonnal újra szerelmes lesz. Örökkön örökké!

Halak
II. 20.–III. 20.
Ha boldoggá akarod tenni a Halak szülöttét, hagyd el! Na jó, nem teljesen igaz ez a kijelentés, de ő szinte szeret szenvedni. Méghozzá látványosan, mint egy romantikus filmben. Sír, elájul, mindenkinek elmondja, hogy neki mennyire nehéz a sorsa, pedig nem ezt érdemli. Szinte a nézői könnyeivel mosakodik, majd továbblép, mintha semmi sem történt volna.