Amikor elmegyünk a boltba és eldöntjük, hogy új táskát szeretnénk választani, elsőre leginkább a színek és a minták fognak meg bennünket, és talán a legfontosabb dologról, a kényelmi tényezőkről megfeledkezünk. Pedig ez mindennél fontosabb, ugyanis egy táskát akár egész nap a hátunkon kell cipelnünk, ami elég megterhelő lehet.

Az egészségünk a legfontosabb!

Hosszabb távon érdemes hátitáskát vennünk, ugyanis az teljes mértékben felfekszik a hátunkra, így nem roncsolja a gerincünket, mint a válltáska, ami ha meg van pakolva, bizony lehúzza a vállat, és egy idő után gerincferdüléshez vezet. Ha valaki rövidebb ideig visel táskát, annak is érdemes inkább a hátizsákot választania.

Az oldaltáska jó választás, akár egy gyors utazáshoz is (Fotó: Northfoto)

Nem a hátizsák a legbiztonságosabb!

Vásárlás közben azon sem árt elgondolkodni, hogy a táskában tárolt dolgok mennyire vannak biztonságban egy esetleges tömegközlekedés alkalmával. Ebből a szempontól kevesebb előnyt tudunk felhozni hátizsák, mint az oldaltáska mellett. Ugyanis a közösségi közlekedésben a legjobb választás a válltáska. Miért is? Azért, mert mindig szem előtt van és oda tudunk rá figyelni, míg a hátunkon lévő tatyót tulajdonképpen „tálcán kínáljuk” a tolvajoknak. Ha a biztonságon túl tudunk lépni, akkor még ott van az egyszerűség, ugyanis egy pillanat alatt fel lehet nyitni a táskát és bele lehet helyezni bármit, akár út közben is, míg a hátizsákot teljesen le kell vennünk a hátunkról.

A hátizsáknál jobban kell figyelnünk értékeinkre (Fotó: Northfoto)

„A rejtett zsebekben minden elfér”

„Én a hátitáskát hordom szívesebben. Ennek több oka is van. Az egyik egészségügyi, ugyanis sokkal jobban felfekszik a hátamra, mint egy oldaltáska. Ráadásul azt olvastam, hogy az oldaltáska nem tesz jót a gerincnek. A másik ok, ami miatt egyébként ajánlom is, hogy mindenki hátizsákot vegyen, az a praktikum, merthogy az oldaltáska összevissza himbálózik a lábamnál, ami nagyon zavaró. Ami miatt én különösen szeretem, az az, hogy nagyon sok minden elfér benne, és kis rejtett rekeszekbe is lehet pakolni bőven” – mondta Izabella.

„Gyorsan, pár másodperc alatt lekapom a vállamról”

„Pár hónapja váltottam válltáskára, és megérte. Ugyanis sokkal jobban tudom kezelni. Emellett van egy nagyon fontos tényező, a biztonság is, hiszen egy oldaltáska sokkal jobban a szem előtt van, mint egy hátitáska, amire nem látok rá, és ez a tömegközlekedés miatt nem túl biztonságos. Azt is szeretem, hogy pillanat alatt bármit bele tudok dobni, akár futtában is. Sokan a laptop miatt váltanak oldaltáskára, mivel azt nagyon nehéz hátizsákban cipelni, bár nem lehetetlen” – fejtette ki véleményét Gábor.

A kényelem mellett fontos a kinézet is (Fotó: Northfoto)

Hogyan válasszunk táskát?

Nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, amikor táskát szeretnénk vásárolni. Mutatjuk a legfontosabbakat:

  • Milyen alkalomra vásároljuk, üzleti, ünnepi vagy hétköznapi célra?
  • Ha nehéz dolgokat hordanánk a táskánkban, akkor ne a válltáskát válasszuk!
  • A kényelem is fontos! Érezzük jól magunkat viselése közben.
  • Fő a biztonság! Tömegközlekedésen nem javallott a hátizsák.
  • Jöhetnek a színek és a formák! Elengedhetetlen, hogy jól nézzen ki, amit viselünk!