A válasz egyértelműen egy nagy „nem” a munka törvénykönyve szerint, hiszen a munkavállaló a munkaideje alatt köteles csak rendelkezésre állni, azaz abban az intervallumban, ami a munkaszerződésében áll. Ráadásul ebbe még az az idő is benne van, amit utazással töltünk a munkahely és az otthonunk között, hiszen az sem minősül munkaidőnek. Ugyanez érvényes a home office-ban lévőkre is, azaz hiába vannak otthon, a hivatalos munkaidő után már nem kötelesek felvenni a céges telefont vagy válaszolni az e-mailekre.

Nem köteles a nap 24 órájában a főnöke rendelkezésére állnia

Nem köteles a nap 24 órájában a főnöke rendelkezésére állnia Fotó: shutterstock

Lehet igazi szabadságunk?

Természetesen lehet, de az elérhetőséget ebben az esetben is biztosítani kell, mert a munka törvénykönyve lehetővé teszi a munkáltatónak, hogy a beosztottja a már megkezdett szabadságát megszakítsa. Ezt persze kizárólag nagyon súlyos indokkal lehet csak megtenni, és a munkáltató köteles megtéríteni a felmerülő károkat és költségeket.
Ez azonban nem egyenlő a rendelkezésre állással, amikor a munkaidő alatt azonnal fel kell kapnunk a telefont, tehát ha éppen a strandon vagyunk, nem kell magunknál tartani, legfeljebb ha láttuk, hogy kerestek a cégtől, hívjuk vissza a másik felet. Arra azonban senkit nem lehet kötelezni, hogy céges okostelefont vagy laptopot magánál tartson a pihenése alatt.

Nem minden fekete és fehér

Sokan attól tartanak, hogy ha nem veszik fel este 8-kor a telefont a főnöküknek, akkor másnap alapos fejmosást kapnak vagy akár ki is rúghatják őket. Ettől azonban nem kell tartani, mert ezt jogilag nem tehetik meg, a munka törvénykönyve nagyobb védettséget ad, mint azt gondolnánk.
Vannak azonban olyan helyzetek, amikor váratlan problémák merülnek fel, amelyek azonnali megoldást kívánnak vagy egy adott munkát nem lehetett befejezni a munkaidő végéig, de határidőre el kell végezni azt. Ilyenkor érvényesek az olyan alapelvek, mint a lojalitás, tisztesség, csapatszellem, nem beszélve arról, hogy hosszú távon sokat elmond a munkához való hozzáállásunkról. Érdemes ilyenkor a szabadidőnket feláldozni, már csak a saját magunk lelkiismerete miatt is. Ha ez persze minden nap így van és a hétvégeken is, akkor érdemes erről a főnökünkkel egyeztetni és emlékeztetni őt a munkavállalói jogainkra.