A változékony időjárás sok ember szervezetét megviseli. Most sokkal gyakoribbak az extrém időjárási események, ezért a szervezetünk is fokozottabban ki van téve a terhelésnek.

Ahogy az asztmások, úgy a poszt-Covid-tünetekkel küzdők állapotát is hátrányosan befolyásolhatja az időjárásderül ki a Ripost7 által megkérdezett meteogyógyász, dr. Pintér Ferenc szavaiból.

„Hatalmas terhelést ró a szervezetünkre a különböző frontokhoz, szélsőségesen változó időjáráshoz való folyamatos alkalmazkodás. Ennek következménye, hogy azok a tünetek is, amelyek a poszt-Covid miatt megjelennek, ilyenkor fokozottabban előjöhetnek” – mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

„Lényegében bármilyen tünet felerősödhet, például egy fejfájás, ami gyakran előfordul utólag, de a légszomjat, keringési panaszokat is ronthatja egy-egy időjárási front” – magyarázza a szakember. Hozzátette: amennyiben maradnak vissza különböző szövődmények, panaszok a fertőzés lezajlása után, különösen, ha valaki már korábban is frontérzékeny volt, annál sajnos még inkább felerősítheti azokat az időjárás. A Meteo Klinika igazgatója szerint ilyenkor tanácsos szakemberhez fordulni. „Nem magát a poszt-Covid-tüneteket kezeljük, hanem az azt súlyosbító időjárás-érzékenységet. Ezáltal maguk a következménytünetek is kevésbé jelenhetnek meg” – magyarázza Pintér Ferenc.