Drámai dologra figyelmeztetnek! Ezért ne pisilj a zuhany alatt – Videó!





A zuhany alatti pisilés károsabb lehet mint gondolnánk. Orvosok nők és férfiak számára egyaránt azt tanácsolják, inkább ülve pisiljenek és felejtsék el az inkontinenciát is okozható zuhany alatti vizelést.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.03.
egészség

Az orvosok felfedték, miért káros a húgyhólyagnak a zuhany alatti pisilés.

„Nem jó ötlet mindig a zuhany alatt pisilni, mert a későbbiekben megszokássá válik és valahányszor meghallod a víz hangját, a hólyagod feszülni fog, mivel a folyó víz hangjára a pisilésre fog asszociálni az agyad. Tehát amikor kezet mosol, vagy mosogatsz, a hólyagod jelezni fog, hogy menni kell pisilni” – magyarázta dr. Teresa Irwin uroginekológus, aki hozzátette, hogy erős visszatartó izmok hiányában kellemetlen „szivárgási problémákkal” nézhetünk szembe.

@dr.teresa.irwin I said what I said! Unless you're struggling with total bladder emptying you need to hear this #bladdertips #pft #obgyn ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Mit tehetünk a berögződés ellen?

Dr. Jeffrey-Thomas medencefenék-terapeuta azzal kapcsolatban adott tanácsot, hogy mit tehetünk akkor, ha már megtörtént számunkra a rossz berögződés és mindig pisilnünk kell a zuhany alatt.

„Próbálj meg pisilni, mielőtt elindítod a zuhanyt, és ha késztetést érzel pisilni zuhanyzás közben, próbáld meg figyelmen kívül hagyni” – javasolta Jeffrey.

A helyes pisilés menete

Szakemberek szerint a női anatómiát nem úgy tervezték, hogy állva pisiljen, de a férfiaknak is egészségesebb lenne, ha ülve ürítenének.

„A megfelelő testtartás érdekében üljünk le a vécére, a térdeink nézzenek előre és mindkét talpunk érintse a talajt. Ez elősegíti a comb- és medenceizmok ellazulását. Tovább segíthetjük a hólyag kiürülését, ha kissé előredőlünk, a könyökünket a térdünkre tesszük, mintha olvasnánk” – tanácsolta dr. Ajay Rane szülész-nőgyógyász.

A zuhanyzóban való pisilés rossz berögződéshez vezethet Fotó: Shutterstock

Pavlovi reflex

A medencefenék-terapeuta hivatkozott Ivan Pavlov tudós híres kutyákkal végzett kísérletére, amely a feltételes reflex jelenségének felfedezéséhez vezetett.

„Minden alkalommal megnyomta a csengőt, amikor ennivalót adott a kutyáknak, így végül a csengőt az ételhez kezdték társítani, és a csengő hallatán akkor is nyálazni kezdtek, ha nem kaptak ennivalót” – magyarázta dr. Jeffrey-Thomas.

 





Ezeket olvastad már?
Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás