Ha megfogadod ezt a néhány tanácsot, szuper formában leszel tavaszra!





Mást sem tettél az ünnepek alatt, mint ettél és heverésztél? Ideje néhány dolgon változtatni, ha nem akarsz megbetegedni!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.02.
zöldség mozgás Egészséges életmód a víz jótékony hatásai

Az év végéhez közeledve egyre fáradtabbnak, lassúbbnak érezzük magunkat, plusz kilók rakódnak ránk, immunrendszerünk is legyengül. Ám az ünnepek alatt formába hozhatjuk magunkat, és ha az új évben is ragaszkodunk a nyugodt időszakban bevezetett életmódbeli változtatásokhoz, megőrizhetjük egészségünket – írja a Daily Mail.

Fotó: Metropol/Csóka Ferenc

Igyál kevesebb alkoholt!

Bár az ünnepek alatt hagyományosan több alkoholt iszunk, ha jobb formában szeretnénk hozni magunkat, akkor le kell tennünk a poharat. A forralt bort felválthatod teából, rumaromából és narancsléből készített itallal, barna cukorral, némi fahéjjal és szegfűszeggel ízesítve. A koktélokat is készítheted alkoholmentesen, vagy a szokásoshoz képest fele annyi tömény itallal. Rengeteg jeges bogyós gyümölccsel vagy déligyümölcsdarabokkal dúsítva igazi élvezetet jelentenek. A sörből válaszd a jéghidegre hűtött alkoholmenteset!

Aludd ki magad!

Ne az éjszaka közepén feküdj le aludni, mert így felborul a bioritmusod, ami az egészségre nézve több szempontból is veszélyes lehet. Feküdj le minél korábban, és aludj 7-8 órát.

Ha úgy éreznéd, képtelen vagy korán elaludni, pedig szeretnél, vásárolj melotonin-kapszulát, ami segít az egészséges alvás-ébrenlét-ciklus visszaállításában.

Cukormenetesen, egészségesen!

Bár az ünnepek alatt jóval több édességet fogyasztunk, mint szoktunk, érdemes visszavenni a sütik és csokik mértéktelen habzsolásából. Ugyanis a cukor kifejezetten gyengíti az immunrendszer működését. Igyekezz minél kevesebb magas cukortartalmú, mesterségesen előállított ételt és italt fogyasztani, és használj természetes édesítőszereket! A bolti gyümölcslevek és a zsírszegény tej is komoly csapdát jelentenek, mivel azt gondoljuk, hogy egészségesek, pedig cukortartalmuk nagyon magas!

Fotó: Móricz-Sabján Simon/Világgazdaság

Egyél több zöldséget!

A zöldségek számos szempontból hozzájárulnak a jó közérzethez és az egészség fenntartásához. Ezek közül is kifejezetten ajánlott a póréhagyma, a fokhagyma, a hagyma, a padlizsán, a szőlő, a sütőtök és a sárgarépa rendszeres fogyasztása. Ügyelj a hőkezelésre! Az értékes tápanyagok jelentős része elveszik a túl magas hőfokon készített zöldséges ételekből. Egészítsd ki a főétkezéseket vegyes zöldségekből készített friss salátákkal. Minden nap fogyassz legalább ötféle, különböző színű zöldséget!

Igyál sok vizet!

Fogyassz naponta minimum 2, de inkább 3 liter vizet! A víz elősegíti az oxigénáramlást, így biztosítva a sejtek optimális működését, és segít a szervezetnek a méreganyagok kiürítésében. A víz egy idő után sokaknak unalmas, de feldobhatjuk egy kis citrommal, ami ráadásul egészséges is, ugyanis a citromban lévő C-vitamin és kálium erősíti az immunrendszert.

Mozogj rendszeresen!

Ha naponta rendszeresen sétálsz fél órát, már sokat tettél egészségedért, de napi 20-30 perc intenzív mozgás is sokat segíthet.

 





Ezeket olvastad már?
Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás